Honoris Causa UdL

Ángel Olaran

 Descarregar Pdf

Data d'investidura: 15 de març de 2018
Padrina: Xavier Pelegrí, professor del Departament de Geografia i Sociologia, i director de Desenvolupament i Cooperació de la UdL

El missioner basc, Ángel Olaran, ha estat investit com a doctor honoris causa de la UdL "per la seua implicació en el desenvolupament social i econòmic de la zona de Tigray (Etiòpia) i per la seua relació amb una ONG lleidatana, el Centre d'iniciatives solidàries Angel Olaran".

El sacerdot, conegut a Wukro com Abba Malaku (malaku vol dir "el meu àngel") compta amb un doctorat doctor honoris causa per la Universitat de Mekelle d'Etiòpia. Ángel Olaran ha dedicat gran part de la seua vida la tasca humanitària a Àfrica, primer a Tanzània i des dels anys noranta a Etiòpia. Les seues iniciatives es basen en facilitar que la població s'organitzi per ella mateixa i tenen a veure amb l'educació, l'agricultura, la sanitat i les infraestructures. Els seus projectes més emblemàtics són l'Escola professional i tècnica de Saint Mary’s de Wukro i l'assistència a orfes.

Carregant el reproductor...

El Pare Ángel Olaran, missioner que desenvolupa la seua tasca solidària a Etiòpia, ho ha deixat ben clar: “Democràcia, drets, igualtat, civilització, societat cristiana... paraules que ens posem a la boca sense cap mena de vergonya. De la justícia n’hem fet ciència ficció”. Així de contundent s’ha mostrat l’Abba Melaku, com se’l coneix a l’Àfrica, en l’acte d’investidura com a doctor honoris causa de la Universitat de Lleida (UdL), un honor que no ha dubtat a fer extensiu a tots els que treballen i viuen al seu estimat poble de Wukro.

Galeria fotogràfica

Publicació amb les intervencions i lliçons

Notícies relacionades