La Xarxa de Recerca de la UdL

 Descarregar pdf
 

El Pla Estratègic de la UdL (2013-2016) estableix quatre àmbits bàsics d'activitat: Agroalimentació, Biomedicina, Tecnologia i Sostenibilitat i Desenvolupament Social i Territorial. A partir d'aquests àmbits bàsics, la UdL aposta per un model de recerca fonamentat en una xarxa potent que sigui capaç d'afrontar grans reptes científics amb repercusió social. A partir d'aquesta idea, la xarxa de recerca de la UdL es fonamenta en quatre grans centres de recerca i en els diferents departaments i grups que desenvolupen la seva activitat en la UdL i el seu entorn. Les estructures principals són:

Àmbit agroalimentari

FUNDACIÓ AGROTÈCNIO / Centre de Recerca en Agrotecnologia

IRTA UdL

El Centre Agrotècnio és hereu de l'antic Centre UdL-IRTA, desenvolupa les línies de recerca en diverses àrees operatives en què participen professors de la UdL i investigadors propis de l'IRTA. D'aquestes línies podríem citar: cultius extensius, protecció de cultius, producció animal, postcollita i tecnologia fructícola.
  

 

CENTRE TECNOLÒGIC FORESTAL DE CATALUNYA (CTFC)

CTF de Catalunya. Solsona

El Centre Tecnològic Forestal de Catalunya és un consorci entre la Universitat de Lleida, el Consell Comarcal del Solsonès, la Diputació de Lleida, la Fundació Catalana per a la Recerca i el Departament d’Agricultura, Ramaderia i Pesca de la Generalitat de Catalunya. El Centre es dedica a la formació i divulgació de coneixements entre professionals i estudiants del sector, la recerca aplicada en l'àmbit forestal i el desenvolupament, la demostració i la transferència de tecnologia (R+D+I) als representants del sector.
 Àmbit Biomèdic

FUNDACIÓ Institut de Recerca Biomèdica de Lleida (IRBLleida)

IRB UdL

La Fundació IRBLleida és un centre de recerca conjunt entre la Universitat i el Departament de Salut de la Generalitat de Catalunya. Té com a funció potenciar les sinergies de recerca biomèdica entre ambdós institucions.
  

Àmbit Tecnològic

Institut Politècnic d'Innovació i Recerca en Sostenibilitat (INSPIRES)

INSPIRES conforma un grup multidisciplinari que posa especial atenció a la recerca al voltant de la millor gestió energètica, l’eficiència, la usabilitat, la seguretat, la computació d’altes prestacions i la resolució i optimització de problemes, entre altres temes. Tot amb nexes comuns, girant al voltant de l’àmbit de la sostenibilitat i la tecnologia. Suposa una unió d’esforços dels diferents centres de recerca que de manera separada tractaven diferents línies i àrees, ara aquests esforços es comparteixen generant sinèrgies.
 
 

Àmbit de Desenvolupament Social i Territorial

Institut de Desenvolupament Social i Territorial (INDEST)

INDEST té com objectiu la recerca en l'àmbit de les ciències socials i les humanitat, incloent les ciències jurífiques, la geografia, la història, etc., amb una orientació cap als grans reptes associats al desenvolupament social i territorial des de la vessant multidisciplinar.
 

Transversals

INSTITUT DE CIÈNCIES DE L'EDUCACIÓ (ICE)

Edifici de l'ICE

L'ICE desenvolupa la formació permanent del professorat, l'assessorament i l'organització d'activitats de formació contínua de professionals vinculats a l'empresa, els col·legis professionals, etc.
També duu a terme tasques de recerca i d'innovació educativa i didàctica del professorat en tots els àmbits i elabora materials educatius orientats a nens, adolescents o col·lectius ciutadans en general. 

PARC CIENTÍFIC I TECNOLÒGIC AGROALIMENTARI DE LLEIDA (PCiTAL)

PCiTAL

El Parc és un consorci format per la Universitat de Lleida i la Paeria amb l'objecte de promocionar les activitats d'R+D+I conjuntes universitat-empresa i la creació de noves empreses basades en el coneixement. L'OFICINA DE SUPORT A L'R+D+I (ORDI)

Oficina de suport a la R+D+I

La missió de l'Oficina de Suport a l'R+D+I és fomentar i gestionar les activitats de recerca desenvolupades en els departaments de la Universitat i exercir d'interfíce entre la Universitat i l'empresa.

La finalitat del centre és potenciar el procés d'innovació tecnològica del teixit industrial de l'entorn. Es dedica expressament a les petites i mitjanes empreses (pimes), mitjançant la transferència dels resultats de la recerca que es generen o es poden generar a la nostra universitat.

   Darrera modificació: