Anàlisis microbiològiques

  • Recompte de microorganismes aerobis mesòfils a 30 °C.
  • Recompte de floridures i llevats
  • Recompte de Enterobacteriaceae
  • Recompte de coliformes
  • Recompte de coliformes termotolerants
  • Recompte de Escherichia coli
  • Recompte de Clostridium perfringens
  • Recompte de estafilococs coagulasa positius (Staphylococcus aureus)
  • Recompte de Bacillus cereus
  • Recompte d'anaerobis sulfito-reductors
  • Recompte de bacteris anaerobis
  • Recompte d'estreptococs fecals
  • Recompte de bacteris làctics
  • Recompte d'espores a 30 °C
  • Recompte d'espores a 55 °C
  • Investigació de Salmonella
  • Investigació de Listeria monocytogenes
  • Investigació de Alicyclobacillus sp.
  • Anàlisi microbiològica completa d'aigües
  • Control d'estabilitat i esterilitat de conserves (amb o sense identificació d'espècies)
  • Identificació de microorganismes per tècniques culturals i/o microscòpiques
  • Identificació de microorganismes mitjançant tires API
  • Identificació de microorganismes mitjançant tècniques de Biologia Molecular
  • Avaluació de l'activitat bactericida o fungicida de compostos.
  • Altres determinacions a demanda del client

Secció de floridures i micotoxines

  • Aïllament i identificació de floridures a nivell de gènere o d'espècie
  • Anàlisi de micotoxines en aliments (mètode ELISA o HPLC): aflatoxines, zearalenona, fumonisines, ocratoxines, tricotecens (deoxinivalenol, toxina T-2, diacetoxiscirpenol), patulina, etc. Anàlisi de micotoxines conjugades.
  • Determinació de l'eficàcia de compostos adsorbents de micotoxines

Altres serveis relacionats a demanda de la indústria

  • Determinació de l'activitat d'aigua d'aliments
  • Control microbiològic d'aire, superfícies i manipuladors
  • Cursos de manipuladors d'aliments
  • Realització de cursos pràctics de formació i/o reciclatge en tècniques d'anàlisis microbiològiques per a grups reduïts
  • Assessorament científic per a la implantació del sistema APPCC

 

El SCT s'ofereix també en forma d'autoservei per a usuaris que acreditin la seva competència en tècniques microbiològiques.

El SCT disposa de l'equipament complet d'un laboratori de microbiologia, incloent cabines de fluxe laminar, autoclaus, estufes, incubadores, orbitals, masticadors, pH-metres, agitadors, microscopis, centrífugues, etc.

D'altra banda compta amb equipament per a la determinació de micotoxines per tècniques ELISA (lector de plaques) o HPLC (sistema cromatogràfic HPLC i UPCL amb detectors de fluorescència i díode array).

També compta amb un laboratori de Biologia molecular equipat amb el necessari per dur a terme la identificació d'espècies, incloent un PCR.

Responsable Científic del Servei

 

Dr. Antonio J. Ramos Girona

Correu electrònic: antonio.ramos@udl.cat

Telèfon de contacte: +34 973702811

 

 

Personal Tècnic

 

Sr. Robert Garrofé Forcat

Correu electrònic: robert.garrofe@udl.cat

Telèfon de contacte: +34 973706477

Altre Personal

Dr. Vicente Sanchis Almenar

Correu electrònic: vicente.sanchis@udl.cat

Telèfon de contacte: +34 973702535

--------------------------------------------------------------------------------------

Dra. Sonia Marín Sillué

Correu electrònic: sonia.marin@udl.cat

Telèfon de contacte: +34 973702542

Adreça

Campus ETSEA

Departament de Tecnologia d'Aliments

Av. Alcalde Rovira Roure, 191

C.P.: 25198

Lleida