L'impacte humà en la biodiversitat

La jornada “L’impacte Humà en la biodiversitat”, organitzada amb l’Institut de Drets Humans de Catalunya, pretén conscienciar la comunitat universitària sobre el perill que representa per a la humanitat la pèrdua de la biodiversitat i, com una millor gestió dels recursos i dels serveis ecosistèmics constitueixen una eina vital en l’estratègia d’adaptació i mitigació del canvi climàtic.

Tota la comunitat universitària pot apuntar-s'hi i també és obert també la resta de públics. Per als estudiants de grau de la UdL aquesta activitat dóna dret al reconeixement d'1 crèdit ECTS. La matrícula és gratuïta en aquest formulari.

La jornada és presencial a la Sala de videoconferències de Centre de Cultures i de Cooperació Transfronterera de Cappont (Edifici de la biblioteca)

Programa de la jornada

9:30h Presentació. Jaume Puy, Rector de la UdL i June Orenga, Responsable de formació de l' Institut de Drets Humans de Catalunya

10.00h Conferència "La contribució de la diplomàcia ambiental en clau de gènera a la protecció de la biodiversitat i el medi ambient". A càrrec de la Dra. Alícia Pérez Porro, Coordinadora científica del Centre de Recerca Ecològica i Aplicacions Forestals (CREAF).

11.30h Descans

12.00h Conferència “El dret internacional de la biodiversitat com a eina per a la justícia ambiental”. A càrrec de la Dra. Mar Campins Eritja, Catedràtica de Dret Internacional Públic, UB.

13.30h Peces musicals. A càrrec de l'arpista lleidatana Berta Puigdemasa

16.00h Taula rodona -  “La gestió de la biodiversitat: un instrument per a l’adaptació i la mitigació del canvi climàtic”

  • Rosa Poch Claret, Catedràtica d’edafòlogia, UdL.
  • Víctor Resco de Diós, Professor d’incendis forestals i canvi global a la UdL .
  • Brian Keane, Director executiu de Land is Life (vídeo/connexió)

17.15h Taula rodona - "La societat i les crisis ambientals"

  • Bernat Lavaquiol, Enyinger agrònom: "Les estratègies comunicatives de  l'activisme ambiental"
  • Rafael Terol, Metge de família: “L’ansietat climàtica”
  • Ana Iglesias, Periodista cinetífica: “Comunicar els riscos i la percepció de l’emergència ambiental, climàtica”

18.30h Cloenda