16 de novembre de 2012

Descarregar pdf

"Europa pateix d'una falta d'enginyers per posicionar-se"

 
. Mª Jesús Prieto-Laffargue ha estat investida com a doctora honoris causa de la UdL 
audio
Laffargue, honoris causa per la Universitat de Lleida
[+] AMPLIAR IMATGEEl rector, entregant l'anell a la doctora 'honoris causa' de la UdL / FOTO: UdL
baixcorva
"El món de l'abundància i el de l'escassetat han de confluir". Amb aquestes paraules, l'enginyera superior de telecomunicacions, Mª Jesús Prieto-Laffargue, ha reflexionat sobre la importància de l'enginyeria en la societat actual, que ha definit com una activitat global. En el discurs que ha pronunciat tot just després de convertir-se en doctora honoris causa de la Universitat de Lleida, s'ha servit d'aquest argument per parlar de la necessitat d'augmentar el nombre d'especialistes d'aquest àmbit al continent europeu.

Durant el seu discurs, on ha ressaltat la tasca de diversos enginyers com el lleidatà Victoriano Muñoz i Oms, Prieto-Laffargue ha afirmat que "la Universitat de Lleida ha de ser un observatori privilegiat de rellevància internacional" amb l'objectiu d'aconseguir que aquesta disciplina científica sempre estigui al servei de la societat.

La catedràtica del Departament d'Informàtica i Enginyeria Industrial de la UdL, Luisa F. Cabeza, que ha apadrinat la nova doctora honoris causa, ha lloat la seua trajectòria afirmant que "tant per les nostres estudiants com per les acadèmiques de la Universitat, Prieto-Laffargue és una inspiració". Per la seua banda, el rector, Roberto Fernández, ha destacat el fet que l'enginyera hagi estat durant dècades immersa en "un món majoritàriament d'homes", explicant que l'any 1964, a la Universitat Politècnica de Madrid només hi havia tres dones matriculades en aquests estudis.

Prieto-Laffargue, ha estat la primera dona en assumir responsabilitats dins d'organismes internacionals en el món de l'enginyeria. Al 2007 va ser elegida presidenta de la WFEO, on actualment és presidenta de suport al president. També forma part del Consell de Govern del centre de cooperació internacional sud-sud de la UNESCO per a la transferència de tecnologia i capacitació en enginyeria dels països en via de desenvolupament. Entre les distincions rebudes, destaquen la medalla d'honor de la Universitat de Mississipi (2000) i la medalla d'honor de la International Charter Women Organisation (2002).






 
Més informació


PUBLICACIÓ AMB LES INTERVENCIONS I LLIÇONS
 
DOCTORS I DOCTORES HONORIS CAUSA PER LA UdL