18 de gener de 2010

Descarregar pdf
 

La UdL participa en la creació d'un observatori transfronterer d'energies renovables
 
. Les universitats de Saragossa i Perpinyà també formen part d'aquesta acció del projecte europeu Transversalis 
audio
Observatori del CREA de la Universitat de Lleida
[+] AMPLIAR IMATGE Al CREA s'investiga sobre energies renovables
 Investigadors del Centre GREA Innovació Concurrent de la UdL i de les universitats de Saragossa i Perpinyà treballen plegats per crear un observatori transfronterer d'energies renovables que abraci els territoris de Catalunya, Aragó i el sud de França i que estarà enllestit enguany. Aquest projecte, amb un pressupost de 34.000 euros, és una de les set accions del programa europeu Transversalis on hi participen les universitats de Lleida, Girona, Saragossa, Andorra, Perpinyà, i Tolosa II i III, amb l'objectiu de reforçar la integració econòmica i social del territori transfronterer franco-espanyol.

L'objectiu de l'acció, ens explica la responsable del GREA, Lluïsa Cabeza, és promoure la col·laboració i internacionalització de les empreses que treballen en energies renovables a Catalunya, Aragó i el sud de França, així com impulsar-hi la divulgació i la promoció d'aquestes energies. En primer lloc, es localitzaran les institucions, observatoris, agències i empreses que actualment treballen en energies renovables i després, s'organitzaran missions empresarials per posar en contacte els empresaris d'aquestes tres regions. En aquest sentit, la UdL ha programat per al proper estiu un curs d'emprenedoria enfocada a les energies renovables.

 
Aquesta iniciativa és una de les set accions del projecte europeu Transversalis per reforçar la integració econòmica i social del territori transfronterer franco-espanyol
A més d'aquesta acció, la Universitat de Lleida participa en dos programes més de Transversalis: un, destinat a crear una plataforma transfronterera universitat-ocupació, dotat amb 42.000 euros, i una altra, a elaborar una guia per als professionals de la formació contínua, que compta amb un pressupost de 190.500 euros.

Aquesta darrera acció, coordinada a nivell europeu la professora de la UdL, Sofia Isus, i el Trampolí Tecnològic de la UdL, preveu tenir enllestida la Guia de formació a finals del 2011. Editada en català, castellà i francès, la Guia, que inclourà les pautes d'orientacions per assolir les competències de gènere, metodològiques, pedagògiques i de qualitat de la docència, entre d'altres, tindrà també la seua versió virtual.