20 de setembre de 2013

Descarregar pdf
 

Agrotecnio impulsarà recerques coordinades amb l'IRBLleida
 
. El centre de recerca buscarà finançament extern per convertir-se en referent internacional

Agrotecnio / Universitat de Lleida [+] AMPLIAR IMATGELa presentació ha tingut lloc al Saló Víctor Siurana / FOTO: UdL
El centre de recerca d'excel·lència en agricultura, producció animal i tecnologia dels aliments de la Universitat de Lleida (Agrotecnio) col·laborarà amb l'Institut de Recerca Biomèdica (IRBLleida) en projectes d'investigació translacionals, és a dir, aquells que reuneixen la recerca bàsica amb la innovació tecnològica i l'aplicació clínica. Així ho ha anunciat avui durant la presentació pública d'Agrotecnio el seu director, l'investigador ICREA associat a la UdL, Paul Christou. L'acte l'han presidit el rector de la Universitat de Lleida, Roberto Fernández, i el conseller d'Agricultura, Josep Maria Pelegrí.

Especialistes de l'Escola Tècnica Superior d'Enginyeria Agrària i la Facultat de Medicina de la UdL treballaran plegats per convertir el centre de recerca "en un referent internacional i un pol d'atracció de talent", segons han destacat tant el rector com el conseller. Una altra fita és captar finançament extern, ja sigui públic o privat, per impulsar aquestes investigacions. En aquest sentit, Christou ha explicat que sobre la taula ja tenen diferents línies de recerca sobre temes com les dietes enriquides en beta-glucans (presents en cereals com la civada i l'ordi) per reduir la progressió de les malalties cardíaques o l'ús els aliments enriquits en carotenoides per l'obesitat.

Especialistes de l'Escola Tècnica Superior d'Enginyeria Agrària i la Facultat de Medicina de la UdL treballaran plegats per convertir el centre de recerca "en un referent internacional i un pol d'atracció de talent"
Agrotecnio aplega actualment una vuitantena d'investigadors en 12 grups principals: biotecnologia, química, tecnologia alimentària, alimentació funcional, micologia aplicada, microbiologia de la postcollita de fruites i hortalisses, protecció vegetal, fisiologia de conreus extensius, agronomia, fisiologia d'espècies llenyoses, reproducció bovina i millora genètica i gestió del porcí. El president del Consell Social de la UdL, Ramon Roca, ha assegurat que buscaran la implicació del sector empresarial agroalimentari.

En la línia d'excel·lència, el director d'aquest centre de recerca acaba de ser reconegut amb un projecte Proof of Concept del Consell Europeu d'Investigació, que subvencionarà amb 150.000 euros el panís transgènic amb "multinutrients" desenvolupat pel grup de biotecnologia vegetal liderat per Paul Christou. Tres ajudes més han recaigut en les universitats de Girona i Barcelona i l'Institut de Ciències Fotòniques.



Més informació

NOTÍCIES RELACIONADES

noticia 18 de desembre de 2012
El panís, l'ús del nitrogen als cereals i els derivats del raïm, eixos de la investigació d'Agrotecnios