El consum elèctric dels edificis de la UdL, en temps real

Descarregar pdf
plaquesnoticia
Plaques solars al campus de l'ETSEA Foto: UdL

Un sistema de monitoratge energètic, implantat per l'Oficina Tècnica d'Infraestructures de la Universitat de Lleida, permet conèixer en temps real els consums elèctrics de cadascun dels edificis dels diferents campus de la UdL. L'objectiu és tenir informació per implantar les mesures més adequades d'estalvi i d'eficiència energètica.

Les consultes, a través del web http://www.udl.cat/ca/serveis/oti/energia/, es poden fer a dos nivells. D'una banda, si seleccionem Dashboard, podrem veure sobre un mapa (opció map) els edificis de la UdL numerats de menor a major consum elèctric en relació a la superfície, dels darrers 30 dies.

A més a més, l'opció treemapp informa de les mateixes dades, però aquest cop es visualitzen en un quadre d'àrees proporcional a la superfície total de cada edifici. Els immobles tenen assignats colors depenent de la mitjana de consum energètic per metre quadrat: del verd fins al vermell segons augmenta.

D'altra banda, l'opció Anàlisi ens permet consultar i també comparar el consum dels edificis en el període de temps que triï l'usuari, tot i que per defecte les dades que hi apareixen són les dels darrers 7 dies. Aquesta eina també facilita veure l'evolució del consum d'un edifici i les dades es poden exportar a un arxiu Excel per a la seua anàlisi.

La implantació d'aquest sistema de monitoratge té com a objectiu utilitzar les dades que aporta per prioritzar a l'hora d'implantar possibles mesures d'estalvi i d'eficiència energètica. En una segona fase, informen des de l'Oficina Tècnica d'Infraestructures de la UdL, està previst incloure les xarxes de gas natural i d'aigua.

Cal recordar que des de la mateixa pàgina web es pot consultar, també en temps real, la producció fotovoltaica i la radiació solar de cada una de les 5 plantes fotovoltaiques què disposa la UdL (campus de Cappont i ETSEA) amb un total de 416,28 kWp instal·lats.