La Mequinensa de Jesús Moncada en una exposició al Rectorat

L'edifici també acull una mostra bibliogràfica dedicada a Joan Brossa

Descarregar pdf
Conatus (Esforç), de Sergio Callizo
'Conatus' (Esforç), de Sergio Callizo
La Mequinensa que Jesús Moncada (Mequinensa 1941- Barcelona 2005) descriu en els seus contes i novel·les és fil conductor de l'exposició "Imaginant Moncada. De la literatura a la pintura" que aquest dimarts 22, a les 19.30h, s'inaugura al vestíbul de l'edifici del Rectorat de la Universitat de Lleida. La mostra, explica el seu autor, Sergio Callizo, "és un homenatge íntim i personal a l'obra de Moncada que busca vincular la passió pel traç i les aiguades de l'aquarel·la".
 
L'objectiu del projecte, continua Callizo, és recrear amb la màxima fidelitat possible els escenaris i personatges dels relats de Moncada, que tenen lloc al poble antic de Mequinensa. "Busco captar l'essència, l'esperit, l'atmosfera i el clima del poble vell que descriu en les seues històries i convidar l'espectador a imaginar i compartir les sensacions visuals i artístiques que suggereix la seua peculiar obra", afegeix.
 

"Imaginant Moncada. De la literatura a la pintura", que ja s'ha pogut veure a la llibreria La Sabateria de Lleida, a Puigverd de Lleida, El Soleràs i Calaceite (Terol), incorpora en aquesta exposició del rectorat tres noves aquarel·les: Desperatio (desesperació), Nova terra (nou món), Anxia Mors (mort inquieta) inspirades en tres contes del volum d'Històries de la ma esquerra, publicat al 1981. En total són deu originals que es podran veure a la UdL fins al proper 12 de novembre.

 

D'altra banda, i fins al 20 de gener, el passadís del Claustre de La Pensativa, acull l'exposició bibliogràfica "100 Joan Brossa", un recorregut per l'obra de l'escriptor a través de llibres, fotografies, poemes visuals, cartells etc.

Amb motiu de la commemoració, enguany, de l'Any Brossa, la unitat de Biblioteca i Documentació de la UdL ha volgut sumar-se a les iniciatives que arreu de Catalunya s'han impulsat per donar a conèixer l'obra d'un dels un dels poetes catalans i europeus més importants de la segona meitat del segle XX i, juntament amb Miró, Sert, Foix i Tàpies, un dels referents indiscutibles de l’Avantguarda Catalana.
 
L'exposició vol contribuir, expliquen des de la unitat de Biblioteca, "a descobrir el món màgic d'en Brossa, un poeta de la modernitat, un transgressor del llenguatge, de les formes convencionals i un autèntic artista de tots els temps".
 
 
Exposició bibliogràfica: 100 Joan Brossa
 
Exposició bibliogràfica: 100 Joan Brossa