La prevenció de la violència de gènere, a la 3a Jornada Feminista

Demanen més formació als CAP per detectar aquests casos

Descarregar pdf
Jornadamutilaciogenitalfemenina
Un moment de la inauguració Foto: UdL

La detecció dels casos de violència de gènere als Centres d'Atenció Primària ha estat un dels temes centrals de les 3es Jornades feministes: mutilació genital femenina, que s'han desenvolupat aquest dilluns a l'Aula Magna de Ciències de la Salut. "Hem d'estar atents a possibles signes de violència que van més enllà de les lesions físiques: ansietat, cansament, nerviosisme", ha explicat la metge de família Aurora Rovira. Per això, reclama "més formació als centres sanitaris".

Pel que fa a l'ablació, la fundació Wassu-UAB assegura que a la província de Lleida hi ha més de 2.000 menors en risc de patir aquesta mutilació. La doctora Lourdes Franco ha explicat que "hi ha factors que indiquen un risc més gran, com pertànyer a una determinada ètnia, tenir un familiar que ja hagi patit ablació (mare o àvia) o la proximitat d'un viatge al país d'origen, ja que és llavors quan se sol dur a terme el que ells consideren un ritual". 

La inauguració de la jornada va anar a càrrec del a càrrec del Secretari d'Igualtat, Migracions i Ciutadania de la Generalitat, Oriol Amorós; la degana de la Facultat de Medicina de la UdL, Rosa M Soler i la directora del Centre Dolors Piera, Ana Romero.