Descarregar pdf

 

 
  Instal·lació de Maria Romero
  FEMINITAT CONREADA, FEMINITAT SEPULTADA
   De l'1 al 8 de Juliol de 2009 | Centre de Cultures i Cooperació Transfronterera
 


    

MARIA ROMERO, terapeuta ocupacional i tècnica en arts aplicades al mur, va iniciar els seus estudis d`arteràpia l'any 2000 i ha exercit professionalment a Bèlgica, Alemanya, Bolívia i l'Argentina, on la seva investigació artística i sobre la condició humana van trobar una forta sortida.

Es dedica a la rehabilitació infantil, encara que a l'actualitat treballa amb el muralista internacional Josep Minguell.

Maria Romero

 

        
Maria Romero mostra els seus darrers treballs al voltant de la dona a travès d'una original instal.lació. Amb "feminitat sepultada, feminitat conreada" l'artista fa referència a l'obscurantisme que ha envoltat la feminitat i que encara està en procès de superació

La instal·lació és una representació en la línia de l'estudi metafòric de la dona com a contigüitat de la natura que van obrir els prerafaelites en art i Lévi-Strauss i Lacan en psicologia

L'autora ha comptat amb l'orientació bibliogràfica del Centre d'Estudis de Gènere Dolors Piera de la UdL, per realitzar una investigació prèvia sobre el rol de les dones al llarg de la història i un estudi quantitatiu mundial de la dona en l'actualitat.

La instal·lació es divideix en dues parts: un bosc d'arbres -dona; la vida i una cripta, la mort de l’àrea lliure del jo-, introduint a l’espectador/a a l’escenari natural a partir d’elements estereotípics i elements de la natura del territori lleidatà.

La idea és parlar de la crisi de cada persona en el conreu de la pèrdua de valors, crear un fort contrast sensorial en l'espectador/a que el faci connectar amb el seu interior i sentir, deixant la pregunta oberta sobre el conreu o la sepultació personal.

Feminitat conreada, feminitat sepultada es podrà visitar fins el proper 8 de juliol a la sala d'exposicions del Centre de Cultures i Cooperació Transfronterera de la UdL.

 

FOTOS: [1] [2] [3]

print enrera pujar

   Darrera modificació: