Descarregar pdf


::::
  XXI TEMPORADA MUSICAL DE LA UdL    ::::
AULA DE MÚSICA DE LA UdL


Del 23 d'Octubre de 2013 al 7 de maig de 2014
Edifici del Rectorat


La XXI Temporada Musical de la UdL inclou, a més de concerts, un seguit de cursos de lliure elecció i activitats, com son el programa Òpera Oberta, el Liceu a la UdL i el Cor de la UdL.

::::  ÒPERA OBERTA, EL LICEU A LA UdL  ::::


Òpera Oberta és una activitat impulsada pel Gran Teatre del Liceu de Barcelona, en col·laboració amb la Universitat de Lleida, que té per objectiu introduir l’alumnat en el gènere operístic.
El curs es basa en la retransmissió en directe per Internet, amb imatge i so d’alta qualitat, d’una tria de produccions operístiques del Gran Teatre del Liceu de Barcelona, acompanyades per unes classes prèvies i uns materials complementaris accessibles des del portal del projecte (www.opera-oberta.org).
 
Per al curs 2013/2014 s’ha confeccionat un programa amb una tria de títols representatius de la història del génere, dels del segle XVII fins al segle XX, que s’emetran en diferit, en versions de referència, a partir d’enregistraments en directe al Gran Teatre del Liceu i en format d’alta definició.
 
Aquesta activitat dóna dret al reconeixement de 3 crèdits de lliure elecció o ECTS (Matèria transversal). Per obtenir-los cal complir els requisits d’avaluació.
 
Totes les retransmissions es desenvoluparàn a la Sala d’Actes de l’Edifici del Rectorat de la Universitat de Lleida.
 
Calendari

Dilluns 17 de febrer de 2014, 20.00 h.
L'elisir d'amore (Gaetano Donizetti)
 
Dijous 20 de març de 2014, 20.00 h.
A Midsummer Night's Dream (Benjamin Britten)
 
Dimecres 9 d'abril de 2014, 17.00 h.
L'incoronazione di Poppea (Claudio Monteverdi)
 
Dimecres 7 de maig de 2014, 17.00 h.
Die Entführung aus dem Serail (Wolfgang Amadeus Mozart)
 
Matricula i preus:
Preu ECTS / Lliure elecció: 118,59 euros

Avaluació:
Per al reconeixement dels 3 crèdits de lliure elecció o ECTS de matèria transversal caldrà:
  1. Assistència i participació activa a les activitats programades.
  2. Redacció d’un breu comentari crític desprès de cada retransmissió.

Per tal de realitzar la inscripció al curs Òpera Oberta caldrà que us dirigiu als Serveis Culturals de la UdL. Campus de Cappont – Edifici Polivalent – Jaume II, 71 - 25001 Lleida - Tel 973703397

www.opera-oberta.org
www.liceubarcelona.com

ENTRADA LLIURE A TOTS ELS CONCERTS
 

::::  UNICORN / EL COR DE LA UNIVERSITAT DE LLEIDA  ::::


Aquesta activitat és adreçada a l’alumnat i oberta a tots els membres de la comunitat universitària (professorat i PAS). El Cor de la Universitat de Lleida és un espai per gaudir de la música dins de l’àmbit universitari. Els objectius són:
  • Oferir una experiència de participació activa basada en la música i el cant.
  • Treballar obres de diversos estils, gèneres, períodes històrics i procedències geogràfiques.
  • Desenvolupar la formació musical (ritme, melodia, fraseig, dinàmica, forma).
  • Desenvolupar la formació vocal (respiració, impostació, ressonàncies, afinació, articulació).

Es promouran concerts tant dins com fora de la Universitat i la participació en activitats en col·laboració amb altres universitats.

La participació regular al cor dóna dret al reconeixement de 3 crèdits de lliure elecció o 3 ECTS.

[ + INFORMACIÓ ]
 

::::  PROGRAMACIÓ  ::::


 
Dimecres 23 Octubre 2013 | 19.00h | Sala d'Actes (Rectorat)
TRIO PEDRELL
Christian Torres, violí | Ferran Bardolet, violoncel | Jordi Humet, piano


I / Trio amb piano en re major op. 70 núm. 1 (‘Fantasma’) Ludwig van Beethoven
Allegro vivace e con brio
Largo assai ed espressivo
Presto

II / Trio  amb piano en re menor op. 49 núm. 1 Felix Mendelsshon
Molto allegro ed agitato
Andante con moto tranquillo
Scherzo. Leggiero e vivace
Finale. Allegro assai appassionato

El trio Pedrell, creat  al 2012, neix per sobre de tot de les ganes per fer música de cambra. Els tres músics, comparteixen aquell moment on els estudis acaben, on
els professors ja no imposen sinó que suggereixen i on el món acadèmic va deixant pas a la recerca del jo artístic. El Christian, el Ferran i el Jordi, amb l’empenta jove però amb la maduresa musical adquirida de tots els anys de formació, s’apropen a les grans obres escrites per Trio amb piano, sense complexes però amb rigor i respecte.

El marc artístic  d’aquesta formació és amplíssim, des del repertori més clàssic fins a la música de nova creació o la participació en espectacles lligats a altres arts,
com el teatre o la dansa. Tot i la seva curta vida com a formació musical, ja han recollit els seus primers fruits; el 2n premi i la menció especial del públic en l’11è
Concurs Internacional Montserrat Alavedra de Terrassa, guanyadors del 24è Concurs Internacional de Música de Cambra Paper de Música de Capellades, 1r premi i menció especial del públic del 9è Concurs Internacional de Música de Cambra de Les Corts de Barcelona.

Han rebut classe dels mestres; Markus Becker, Luís Fernando, Wayne Foster-­‐Schmidt, Ralph Gothoni, Cláudio Martínez Mehner, Feng Ning i Pierre Réach. També, orientació artística del violinista i compositor Jordi Cervelló. Al febrer de 2013 realitzen una gira per Alemanya, on destaca el concert a la prestigiosa Hohschule fuür Musik Felix Bartoldy Mendelsshon de Laipzig, on reben una molt bona crítica.

A partir del curs 2013-­‐2014, han estat seleccionats per realitzar un Màster en música de cambra a la Hohschule für Musik de Hannover, amb el professor Markus Becker.

Trio Pedrell
.

[+] www.triopedrell.com


Dimecres 13 de Novembre 2013 | 19.00h | Saló Víctor Siurana (Rectorat)
QUARTET GERHARD
Ll.Castan Coch, violí | J.Bardolet Vilaró, violí | M.Jordà Saún, viola | JM.Roger, violoncel


Obres de Juan Crisóstomo Arriaga y Ludwig van Beethoven.

El Quartet Gerhard neix l'any 2010 influenciat i guiat pel mestratge del Quartet Casals i des de ben aviat és considerat un dels grups amb més projecció del país. Actualment el quartet prosegueix la seva formació cursant un Màster de Música de Cambra a la Hochschule für Musik Basel amb el prestigiós violinista Rainer Schmidt (Hagen Quartett).

El nom de la formació vol retre homenatge a la figura de Robert Gerhard, alumne d'Arnold Schoenberg i un dels compositors catalans més reconeguts del segle XX.

Flamants guanyadors del premi "El Primer Palau" 2012 i reconeguts per l'emissora Catalunya Música, que considera el quartet nou talent 2013 i li atorga el premi 25 anys de Catalunya Música, promocionant internacionalment el grup i fent difusió de les seves activitats.

Quartet Gerhard
.

[+] www.quartetgerhard.com

 
Dimecres 4 de Desembre 2013 | 19.00h |  Saló Víctor Siurana (Rectorat)
QUARTET HAVEL
Stanislav Stepanek, violí | Tatevik Khachatryan, violí | Ferran Saló, viola | Zsolt Tottzer, violoncel

Obres de Joseph Haydn, Wolfgang Amadeus Mozart i Max Bruch.

Concert del Quartet Havel a la Temporada Musical de la Universitat de LleidaEl Quartet Havel és una formació de corda formada el 1992 per músics provinents de diferents països europeus que tenen la seva seu a Barcelona. El nom de la formació és un homenatge al recentment desaparegut president de la República Txeca Václav Havel. Els seus components formen part de diverses formacions -Orquestra de Cambra Catalana, Orquestra del Gran Teatre del Liceu, Grupo Enigma de Saragossa…- i han ofert concerts per tot el país, així com també a diversos països del Centre d’Europa. Des de la seva formació imparteixen cada any el Curs Internacional de Música de la Costa Brava.

En aquesta ocasió el quartet de Corda Havel interpreta l’obra de dos compositors dels països de l’est: P. I. Tchaikovsky, i A. Dvorak. Aquests dos compositors són considerats uns dels més grans compositors dels seus països i les obres que en aquesta ocasió ens presenta aquesta formació són un exemple del domini que ambdós compositors tenen de les possibilitats sonores que obre la formació de quartet de corda. És una bona ocasió per veure els punts en comú –gran sonoritat, fraseig de gran lirisme- com també les diferències tan marcades –els motius rítmics, les influències de la música americana…-de dos compositors, que malgrat tot,  gaudeixen encara avui dia d’una vigència i d’un  gran interès per part de tot tipus de públic.


 
Dimecres 19 de Febrer 2014 | 17:00 Sala d’Actes (Rectorat)
Classe prèvia 30 minuts abans de la retransmissió
ÒPERA OBERTA | El Liceu a la UdL
L’ELISIR D'AMORE | Gaetano Donizetti


DIRECCIÓ MUSICAL
Daniele Callegari

DIRECCIÓ D’ESCENA
Mario Gas

ESCENOGRAFIA I VESTUARI
Marcelo Grande

IL·LUMINACIÓ
Quico Gutiérrez (A.A.I.)



[ + INFORMACIÓ ]

 
Dimecres 26 Febrer 2013 | 19.00h | Sala d'Actes (Rectorat)
DUO SICARD-CARDONA
Victor Sicard, baríton | Anna Cardona, piano


Obres de Jacques Ibert, Gabriel Fauré, Claude Debussy, Maurice Ravel, Jean-Philippe Rameau, Wolfgang Amadeus Mozart, Xavier Montsalvatge, Gioacchino Rossini i Georges Bizet.

Victor va néixer a La Rochelle, França, el 1987. Va arribar a la Guildhall School of Music and Drama de Londres el 2007 per estudiar amb el professor David Pollard. El 2010 va obtenir el Bachelor of Music amb First Class i va ser guardonat amb el premi Concert Recital per l’alta puntuació a l’examen final. va continuar els seus estudis al curs d'’opera de la GSMD (2010-2012) amb beca completa. Mentre finalitzava els seus estudis va firmar un contracte amb Glyndebourne Festival Opera per la temporada d'estiu 2012. Durant el 2012/2013 Victor Sicard ha format part de National Opera Studio a Londres.

Anna Cardona és la guanyadora del premi d'acompanyament MBF 2010 del concurs Kathleen Ferrier. Nascuda a Barcelona, va estudiar al Conservatori Superior Municipal de Música de Barcelona. El 2004 va desplaçar-se a Londres per estudiar un postgrau de piano solista amb Peter Bithell i acompanyament amb Eugene Asti i Pamela Lidiard a la Guildhall School of Music and Drama, on actualment és Fellow. Anna Cardona ha participat en master classes liderades per Graham Johnson, Malcom Martineau, Paul Lewis, Sir Thomas Allen, Roger Vignoles... i ha estat seleccionada per formar part de Young Songmakers Almanac Master Classes 2008, Lieder Leeds+Festival 2009 i The Samling Foundation Master Classes 2010. És també guanyadora de diversos premis arreu de Catalunya i el Regne Unit.

Duo Sicard-Cardona
.


Dijous 20 de Març 2014 | 20:00 Sala d’Actes (Rectorat)
Classe prèvia 30 minuts abans de la retransmissió
ÒPERA OBERTA | El Liceu a la UdL
A MIDSUMMER NIGHT'S DREAM | Benjamin Britten

DIRECCIÓ MUSICAL
Harry Bicket

DIRECCIÓ D’ESCENA
Robert Carsen

ESCENOGRAFIA I VESTUARI
Michael Levine

IL·LUMINACIÓ
Robert Carsen i Peter van Praet

COREOGRAFIA
Matthew Bourne

[ + INFORMACIÓ ]

 
Dimecres 26 de Març 2014 | 19.00h | Saló Víctor Siurana (Rectorat)
CERVERÍ DE GIRONA / Director: Mauricio Molina

De cortz e de juglaria: cançons i danses religioses i seculars dels segles XII i XIII.

El conjunt de música medieval Cerverí de Girona és un curs especialitzat de música medieval del Conservatori de Girona dedicat a la reconstrucció i a la interpretació de la música composta entre 1100 i 1340. El curs-conjunt, anomenat en honor del famós trobador del segle XIII Cerverí de Girona, està dissenyat com un mini programa avançat per a músics professionals o semiprofessionals que tinguin interès en adquirir un coneixement profund de la música d'aquest període a través de l'estudi rigorós de la seva teoria i la pràctica d'interpretació del seu repertori.

Dijous 24 d'Abril 2014 | 17.00h | Sala d'Actes (Rectorat)
Classe prèvia 30 minuts abans de la retransmissió
ÒPERA OBERTA | El Liceu a la UdL
L'INCORONAZIONE DI POPPEA | Claudio Monteverdi


Quan a la fi de l’òpera, Poppea és exaltada a emperadriu de Roma, en convertir-se en esposa de Nerone, l’escena culmina el llarg recorregut que ella ha seguit fins a accedir al tàlem de l’emperador i que ha estat minat per molts incidents –intrigues, traïcions, exilis– que han posat en perill el seu objectiu i dels quals la protagonista ha sortit sempre victoriosa. Aquest procés, però, no està idealitzat, perquè l’òpera no maquilla el que d’aquests dos personatges diu la història: que Neró va ser un dèspota colèric i que Poppea era una cortesana ambiciosa i sense escrúpols. Per això, l’amor que uneix Nerone i Poppea se’ns presenta, sobretot, com el fruit de la lascívia i de l’ambició, i per això l’òpera té molt sovint un to de farsa pautat, ocasionalment, per àries d’un elegant lirisme.

DIRECCIÓ MUSICAL
Harry Bicket

DIRECCIÓ D’ESCENA
David Alden

ESCENOGRAFIA
Paul Steinberg

VESTUARI
Buki Shiff

IL·LUMINACIÓ
Pat Collins




[ + INFORMACIÓ ]

Dimecres 30 d'Abril 2014 | 19.00h | Sala Víctor Siurana (Rectorat)
AMAT SANTACANA | violoncel

mat Santacana a la Temporada Musical de la Universitat de LleidaIntegral de les suites per a violoncel sol de Johann Sebastian Bach (segona part)

Amat Santacana Gómez comença a estudiar violoncel a Barcelona amb Susanna Stefanovic i Peter Thiemann, els estudis superiors de violoncel i música de cambra els realitza a Salamanca amb Iagoba Fanlo, Aldo Mata, Kennedy Moretti i Arnau Tomàs. Continua la seva formació a Viena amb Wolfgang Herzer i Howard Penny, i finalitza l'any 2007 un màster en violoncel modern i barroc a Zuric amb Roel Dieltiens. Ha rebut classes de violoncel·listes de reconegut prestigi com A. Bylsma, M. Cervera, Ch Coin, D. Geringas, B. Greenhouse, D. Grosgurin, Ph Müller, M. Perenyi, J. Starker ...

Ha format part de la JONC i la JONDE, així com de diferents grups de cambra amb els quals ha obtingut diversos premis ("Paper de Música" de Capellades, "El Primer Palau"). També ha estat premiat en el Concurs de violoncel "Florian de O'Campo" de Zamora i el "Nick Preis" de Zúric. En el camp de la música antiga col•labora amb músics com Barry Sargent (orquestra barroca de Mallorca) i Roel Dieltiens (ensemble Explorations). És membre fundador del Qvixote Quartet i professor de violoncel a l'Escolania de Montserrat i Conservatori de Música de Manresa.

 
Dimecres 7 Maig 2014 | 17.00h | Sala d'Actes (Rectorat)
Classe prèvia 30 minuts abans de la retransmissió
ÒPERA OBERTA | El Liceu a la UdL
DIE ENTFÜHRUNG AUS DEM SERAIL | Wolfgang Amadeus Mozart


DIRECCIÓ MUSICAL
Ivor Bolton

DIRECCIÓ D’ESCENA
Christof Loy

ESCENOGRAFIA I VESTUARI
Herbert Murauer

IL·LUMINACIÓ
Olaf Winter



[ + INFORMACIÓ ]

 

::::  MÉS INFORMACIÓ  ::::


Vicerectorat d'Activitats Culturals i Projecció Universitària
Serveis Culturals
Aula de Música

Serveis Culturals de la Universitat de Lleida
Campus de Cappont. Edifici Polivalent
Jaume II, 71 - 25001 Lleida
Tel. 973 70 33 90
Fax 973 70 33 98
culturals@culturals.udl.cat

   Darrera modificació: