Jornada tècnica: Control de plagues en fruiters: models fenològics

Informació de l'esdeveniment
Lloc:
Sala d'Actes edifici principal / Agrònoms
Web:
Jornada tècnica: Control de plagues en fruiters: models fenològics
Inici:
 | 

Inici de la jornada tècnica Control de plagues en fruiters: models fenològics.

 

L’aplicació de qualsevol mètode de control de plagues sempre s’optimitza si es realitza en el moment correcte, tant si es basa en semioquímics com si es basa en productes fitosanitaris. És per això que l’ús de models fenològics de les plagues és una eina bàsica. Un model vàlid, ajustat a les condicions del territori, és fonamental per preveure quin és el millor moment per dur a terme aquestes mesures de control.

 

En aquesta jornada es presentarà el projecte “Actualització i validació dels models fenològics de plagues agrícoles de la web Ruralcat” aprovat recentment i que servirà per actualitzar els models disponibles actualment i millorar l’apartat “Models fenològics de plagues i malalties” de RuratCat.

PROGRAMA

 

9.30 h Registre d’assistents

10.00 h Presentació de la jornada

10.05 h El punt de vista de l’usuari. Propostes de millora. Sra. Divina Llobera, Servei de Sanitat Vegetal a Lleida del DACC.

10.25 h Introducció als models fenològics de plagues i mètodes de càlcul de graus·dia. Sr. Jesús Avilla, Universitat de Lleida.

10.45 h El cas del model fenològic de Grapholita molesta: ajust en préssec i en pomera. Sra. Adriana Escudero-Colomar, IRTA Mas Badia.

11.05 h Efecte de la varietat de poma en el desenvolupament de grafolita i repercussió en el model fenològic. Sr. Carles Amat, Universitat de Lleida-IRTA.

11.25 h Validació del model fenològic de carpocapsa. Sra. Dolors Bosch, IRTA Agrònoms. 12.00 h Cloenda de la jornada

Jornada tècnica:Control de plagues en fruiters: models fenològics