Activa't contra el càncer

Descripció de la campanya:

Com indica l'OMS, el càncer és la principal causa de mort a tot el món. En 2015 es van atribuir a aquesta malaltia 8,8 milions de defuncions.

Segons l'Associació Espanyola Contra el Càncer, en incorporar hàbits saludables en la nostra vida diària, es pot disminuir la incidència de càncer al voltant d'un 50%, i s'aconsegueix una disminució de la mortalitat si es detecta el càncer en les seves etapes més primerenques i s'apliquen tractaments específics més senzills i eficaços.

La universitat pot fomentar aquests hàbits saludables de moltes maneres, perquè tota la comunitat universitària pugui prevenir l'aparició de la malaltia, a través dels actius en salut. Aquests actius són els factors que a nivell individual, grupal o col·lectiu fomenten la creació de salut. I enfront del càncer, poden ser l'alimentació, l'activitat física, les relacions socials sanes, o els entorns saludables.

Per això, cal estar actius contra el càncer i buscar actius en aquest sentit en la teva universitat. Menja sa, fes-te una passejada, cerca moments de relaxació, informa't sobre hàbits saludables, demana fruita, puja per les escales, gaudeix amb els teus companys i companyes i relaciona't amb professors, conserges, el personal de les cafeteries.

En la universitat, activa't contra el càncer.