Per una universitat 0,0

Descripció de la campanya:

L'alcohol és la droga més consumida i per desgràcia, més socialment acceptada. Molts joves universitaris beuen alcohol en els seus moments d'oci i el seu consum està vinculat a la socialització. Ho utilitzen per a desinhibir-se i desfer-se dels seus complexos i inseguretats.

Com explica la FAD, fenòmens com el “botelló” o el “binge drinking” (consum de grans quantitats d'alcohol en un breu període de temps) s'han establert com a costum habitual de cap de setmana entre adolescents i joves, amb la finalitat de divertir-se, de sentir-se integrats i comunicar-se de manera més desinhibida. Els efectes que es deriven de la ingesta de grans quantitats de begudes alcohòliques en un escàs període de temps són múltiples i relativament freqüents: borratxeres, baralles, discussions i conflictes familiars o amb les amistats, dificultats per a estudiar o treballar, etc. A vegades, el consum d'alcohol provoca problemes molt més greus com: accidents de trànsit, abús i/o dependència de l'alcohol, etc.

Des de la Universitat, t'animem a aconseguir el repte de fer una Universitat 0,0. Pensa alternatives d'oci saludable per a gaudir amb els teus cinc sentits i comparteix-les amb els teus companys i companyes (sal a córrer, feix ioga, cuina, aprèn a ballar…). Et faran sentir bé amb tu mateix i aprendràs que no necessites consumir cap substància per a passar-ho bé.