Importància dels hàbits saludables com a forma de prevenció de l'obesitat i malalties cardiovasculars

Descripció de la campanya:

El teu estil de vida influeix directament en la teva salut. A la teva mà està la possibilitat de desenvolupar uns hàbits que influeixin de manera positiva o negativa en la teva salut, quin de les dues opcions tries?

Si has triat l'opció d'enfortir la teva salut per mitjà de les teves accions, enhorabona! Has pres la decisió més intel·ligent. Uns hàbits saludables t'ajudaran a prevenir malalties metabòliques com l'obesitat i multitud de malalties cardiovasculars al llarg de la teva vida. I no sols això, a més també t'ajudaran a trobar-te millor física i mentalment de manera immediata, des del moment en què els portis a la pràctica.

Segur que ja coneixes una gran quantitat d'accions positives per a la teva salut, però repassarem algunes i oferir-te senzilles estratègies per a posar-les en pràctica i convertir-les en hàbit.



ACCIONS SALUDABLES SENZILLES DE REALITZAR:

- Mou-te. Aprofita la teva rutina diària per a integrar el moviment al llarg del dia: veu a la universitat caminant o amb bicicleta, utilitza les escales, aixeca't de la cadira sovint (almenys 1 vegada cada hora), posa't dempeus i/o camina sempre que parlis per telèfon, aprofita els descansos de classe, estudi o treball per a fer petits passejos…no hi ha límit, com més et moguis al llarg del dia millor!

- Fes exercici físic. Troba una activitat o exercici que t'agradi i practica-ho amb regularitat. Pilates, bàsquet, natació…el més important és que t'agradi i et motivi a practicar-ho. Fes, almenys, 150 minuts a la setmana d'exercici aeròbic moderat.

- Menja aliments naturals. Intenta que la major part del teu menjar provingui d'aliments reals, i no de productes alimentosos ultraprocesados. Els aliments d'origen natural i de temporada són la millor opció per a portar una dieta saludable.

- Beu aigua. La base de la teva hidratació ha de ser l'aigua. Redueix o evita les begudes ensucrades i, per descomptat, les begudes alcohòliques.

- Evita les substàncies tòxiques. El tabac i l'alcohol tenen uns efectes molt perjudicials per a la teva salut i qualitat de vida, evita'ls al màxim.



ESTRATÈGIES PER A CONVERTIR-LES EN HÀBIT:

- Pensa en gran, comença en petit. Tingues objectius ambiciosos, però divideix-los en petites accions que siguin fàcils d'aconseguir. Per exemple, si el teu objectiu és moure't molt al llarg del dia, comença proposant-te únicament una acció senzilla com parlar per telèfon sempre dempeus; una vegada que s'hagi convertit en un hàbit, afegeix una altra acció, i així successivament. Sense adonar-te acabaràs amb una rutina carregada d'hàbits saludables.

- Tingues present on vols arribar, però gaudeix del camí. Aprèn a gaudir dels petits passos que dónes per a aconseguir el teu objectiu final. Per exemple, si el teu objectiu és posar-te en forma, no t'obsessionis amb aconseguir aquest estat físic ideal que desitges; gaudeix amb cada exercici i amb cada sessió d'entrenament; centra la teva atenció en les sensacions positives que obtens durant l'exercici i després de finalitzar-lo. T'adonaràs que el teu cos et recompensa fent-te sentir bé, gaudeix-ho.