La UdL impulsarà un Centre de Cultures Hispàniques a Tianjin

Una delegació xinesa visita Lleida per concretar també el grau conjunt

Descarregar pdf
Tianjin-UdL
Roberto Fernández i Fan Limin Foto: UdL

La Universitat de Lleida (UdL) impulsarà la creació d'un Centre de Cultures Hispàniques a la ciutat xinesa de Tianjin,  de la mà de la Tianjin Foreign Studies University, amb la que també posarà en marxa un doble grau en estudis xinesos i hispànics, aprovat recentment pel Consell Interuniversitari de Catalunya. Una delegació de la Binhai School of Foreign Affairs de Tianjin visita la capital del Segrià per firmar un Memoràndum que posa les bases d'aquests projectes. L'acte de signatura oficial ha tingut lloc aquest vespre al Rectorat.

El Centre de Cultures Hispàniques de Binhai (CCHB) té com a objectius coordinar i estructurar programes conjunts d'actuació cultural, docent i educativa; estada de professors e investigadors de la UdL; pràctiques d'estudiants de grau i de màster de la UdL e intercanvi de personal d'ambdós universitats amb la finalitat de programar les activitats que allí es facin. El finançament del centre anirà a càrrec de la Universitat de Tianjin i la programació i coordinació d'activitats, a càrrec de la Universitat de Lleida. Com a contrapartida, la UdL ofereix la Càtedra d'Estudis Asiàtics per a difondre la llengua i la cultura xineses a Espanya. " Agraeixo a tot l' equip de la UdL que hagi fet possible aquest acord  i  espero que sigui  el principi d'una llarga i fructífera col·laboració. Construirem un edifici a Binhai que albergui el Centre de Cultures Hispàniques i  la Universitat de Lleida  serà qui  s'encarregui de la seua coordinació i programació", ha destacat el rector executiu de la Universitat de Tianjin, Fan Limin.

El Grau en estudis xinesos i hispànics tindrà quatre anys de durada, dos cursats a Lleida i altres dos, a la Binhai School de Tianjin. "Vol ser una invitació a tots els estudiants de dins i fora de l'Estat Espanyol, per a què vinguin a cursar a Lleida els seus estudis de Filologia Hispànica, amb crèdits complementaris de Llengua i cultura xineses i amb una estada a la Xina", explica el director del Diploma d'Estudis Hispànics i catedràtic de Llengua Espanyola de la UdL, Xavier Terrado. "És una bona eina per completar un bon coneixement d'aquesta llengua, que s'està imposant cada vegada més a nivell internacional", afegeix. Les dos universitats facilitaran l'obtenció del Grau en Estudis Xinesos e Hispànics després de la consecució del grau de Filologia Hispànica, en el cas de la UdL, o del grau xinès de la carrera d'espanyol. La intenció és posar-lo en marxa al curs 2015-2016, però tot dependrà del reconeixement de títols dels dos Estats.

El rector de la UdL, Roberto Fernández, ha rebut el rector executiu de la Universitat de Tianjin, Fan Limin; el degà de la Facultat d'Espanyol, Zhang Bohua; el degà de la Facultat d'Alemany, Dong Wenbo; i la professora Guo Yuanchun. Roberto Fernández ha destacat que "aquests acords faran realitat la presència institucional i acadèmica dels dos territoris, Tianjin i Lleida, al mateix temps que obren un espai de col·laboració futura en màsters, formació contínua i altres projectes acadèmics, gràcies al CCHB".

Les Universitats de Lleida i Tianjin col·laboren des de l'any 2005. Aquesta municipalitat xinesa, ubicada al nord-est del país i molt a prop de la capital, és la porta d'entrada marítima de Beijing. Té 12 milions  d'habitants i la seua universitat,  14 centres docents. Està especialitzada en estudis estrangers d'idiomes, economia, dret, comerç i periodisme. La Binhai School ofereix  12 carreres relatives a estudis estrangers, com ara anglès, japonès, coreà, alemany, i economia i comerç internacional.

Les autoritats acadèmiques dels dos centres. Foto: UdL
 
Les autoritats acadèmiques dels dos centres

Més informació

Galeria fotogràfica (Flickr)