Jazz a la UdL

Dimecres 25 de maig de 2022

Xerrada

Quatre dècades de jazz a Lleida

Josep Ramon Jové, productor discogràfic i promotor de concerts
Tonet Rufié, activista cultural i pioner organitzatiu del jazz a Lleida
Javier de Castro, periodista musical
18.00 h. Sala de juntes de la 2a planta. Edifici de Rectorat
 

 

Concert

Joana Cebolla Quintet

Joana Cebolla, veu i trombó
Jules Frayssinet, guitarra
Xavier Monge, piano
Ignasi Gonzàlez, contrabaix
Roger Gutiérrez, bateria
21.00 h. Sala d'actes. Edifici de Rectorat

 

Perico Sambeat Quintet a la UdL

Dijous 3 de desembre de 2020, 20.00 hores
Sala d'actes de l'Edifici de Rectorat

Jazz at Massey Hall - Charlie Parker Centennial Tribute

Perico Sambeat, saxo alt

Voro García, trompeta

Albert Sanz, piano

Toño de Miguel, contrabaix

Stephen Keogh, bateria

JavierínPericoblacka © Javier Vercher

La mort de Charlie Parker l’agost de 1955 deixà el món orfe d’un dels músics més genials de tota la història. El seu concepte com a compositor, la seua intuició com a improvitzador, i la seua desbordant i innovadora tècnica amb el saxo alt van canviar completament la trajectòria de la música moderna a mitjans dels anys quaranta. Parkeri el trompetista Dizzy Gillespie van ser els principals responsables de donar forma a un estil trencador i fascinant, el bebop.

Jazz at Massey Hall Revisited és un projecte d’homenatge a Parker en aquest any en que es celebra el centenari del seu naixement el 1920, a Kansas City. Un quintet, format per alguns dels músics més destacats de l’escena europea actual, recrea el repertori del mític concert del quintet de Parker i Gillespie al Massey Hall de Toronto el 15 de maig de 1953, considerat, al mateix temps, com el punt àlgid del bebop i el cant del cigne d’aquest estil.

 

 

 

 

Aforament complet

Si ho desitgeu, ens podeu enviar un mail a l'adreça: jazztardor@quadrantcorner.com indicant el vostre nom i telèfon de contacte. Si es produís alguna cancel·lació de reserva, us ho faríem saber.

 

Jazz a la UdL

Dimarts 12 de març de 2019, 21.00 hores
Sala d'actes de l'Edifici de Rectorat

Dan Barrett Promo 2b

Dan Barrett Classic Jazz All Stars
Dan Barrett
, trombó
Richard Busiakiewicz
, piano
Guillaume Nouaux
, bateria
Nicky Parrott
, contrabaix i veu
Enric Peidro
, saxo tenor

 

El trombonista i arranjador musical Dan Barrett (Pasadena / California 1955) és sense cap tipus de dubte un dels més importants músics de jazz de l'escena internacional. Ha format part de les orquestres de Benny Goodman, Woody Herman o Buck Clayton, i ha acompanyat en concerts i gravacions a intèrprets de la talla de Rosemary Clooney, Mel Tormé o Tony Bennett entre altres.  Les seves influències inclouen grans trombonistes com Lawrence Brown, Dickie Wells o Jack Teagarden. La seva producció discogràfica com a líder o "sideman" inclou músics de la talla de Bucky Pizzarelli, Dave McKenna, Marty Paich, Howard Alden, Warren Vaché, Randy Sandke, Ruby Braff, Doc Cheatham, Scott Hamilton, Harry Allen, etc). participat a les BSO de pel·lícules tan interessants com "Cotton Club" (1984) de F. F. Coppola) o "Balas sobre Broadway" (1994), "Poderosa afrodita" (1995) "Tots diuen jo t'estimo" (1996) de W. Allen.  En definitiva, Barrett és mèrit propi un dels grans estilistes del trombó de jazz de les darreres dècades.

 

Entrada gratuïta

Jazz a la UdL

Divendres 2 de febrer de 2018, 21.00 hores
Sala d'actes de l'Edifici de Rectorat

The Claire Martin Quartet
Claire Martin
, veu
Martin Sjöstedt
, piano
Niklas Fernqvist
, contrabaix
Daniel Frederiksson
, bateria

Claire Martin és una de les cantants de jazz més interessants del panorama europeu. La crítica internacional l’ha aclamada en diferents ocasions i ella ha tingut l’oportunitat de mostrar el seu talent en escenaris dels cinc continents. A més a més de la seva carrera com vocalista de jazz, que ha transcorregut paral·lela al seu reconeixement com a presentadora a la BBC, Claire ha col·laborat en projectes de diversa índole, tot aportant la seva veu a formacions com la RTE Orchestra, The Royal Northern Sinfonia, The BBC Big Band o la BBC Concert Orchestra. Les seves col·laboracions en l’estudi i l’escenari amb el legendari pianista Kenny Barron o amb altres grans del jazz com Bill Charlap o Django Bates, així com el fet d’haber estat considerada per The Times com la millor cantant de jazz britànica, són sols petites mostres d’una forma de fer que no deixa dubte a l’hora de valorar la grandesa d’aquesta artista. L’estil de Claire Martin beu del jazz clàssic però s’adentra sense prejudicis en matisos de modernitat. La seva faceta com a líder l’ha convertit en una de les veus de referència del vell continent. Claire és sense dubte la gran dama del Jazz Britànic.

 

Dimarts 16 de maig de 2017, 22.30 hores
Sala d'actes de l'Edifici de Rectorat

a la UdL

Bruce Barth Trio
featuring Jerry Bergonzi
Jerry Bergonzi, saxo tenor
Bruce Barth, piano
Mark Hodgson, contrabaix
Stephen Keogh, bateria

 

Bruce Barth és un dels pianistes més destacats de l’escena del jazz de les últimes dècades. Ha estat líder de nombrosos projectes i la seva llarga discografía avala una carrera que li ha valgut el reconeixement del públic i de la crítica dels cinc continents.

És també un destacat pedagog i productor musical.

Jerry Bergonzi és el saxofonista de referència del jazz actual. Alumnes de saxo de tot el món estudien amb els seus llibres d’aprenentatge instrumental. Va començar la seva carrera al costat de llegendari Dave Bruceck per protagonitzar, després, una trajectoria personal que l’ha dut a ser considerat un mestre de mestres i, sense cap mena de dubte, un dels millors saxofonistes del món.

Jazz a la UdL

Dijous 17 de març de 2016, 22.00 h.

Sala d'Actes de l'Edifici de Rectorat

Eri Yamamoto Trio

Eri Yamamoto, piano; Masa Kamaguchi, contrabaix; David Xirgu, bateria

eriyamamoto

Des del seu trasllat als Estats Units el 1995, la pianista japonesa Eri Yamamoto ha merescut ser considerada una de les pianistes més originals del jazz d'avui; i ha obtingut el reconeixement de la crítica especialitzada i elogis de grans mestres com el també pianista Herbie Hancock. Al capdavant del seu trio, Yamamoto va conquerir l'escena novaiorquesa per després fer el salt a la resta del món. Ha actuat als festivals més importants de l'escena internacional i ha editat una discografía que avala el seu nivell com a pianista.

 

El seu estil amb el piano és singular i la seva capacitat com improvisadora està carregada de frescor i espontaneïtat. A més dels seus projectes com a líder, Eri Yamamoto ha col·laborat amb mestres com Ron McClure, William Parker o Butch Morris.

 

Entrada gratuïta