AULA D'EXTENSIÓ UNIVERSITÀRIA DE LLEIDA

 

 

AUEL_Portada_2023_2024

 

QUI SOM?

L'Aula d'Extensió Universitària de Lleida és una Associació sense ànim de lucre i de caràcter cultural amb plena autonomia, que compta amb el suport de la Universitat de Lleida (UdL).

Els seus objectius són difondre la cultura i la formació permanent de les persones dins de l’àmbit universitari sota la tutela acadèmica de la Universitat de Lleida i mantenir els alumnes al dia dintre d'un món tan canviant d'una forma amena, dinàmica i participativa.

Fou legalitzada amb el nombre 1154 de la Secció del Registre de Lleida del Departament de Justícia de la Generalitat de Catalunya.

Els criteris bàsics han estat:

 1. El·laboració d’un programa anual per curs acadèmic d’octubre a maig.
 2. Àmplia diversitat de matèries a desenvolupar basades en les que són impartides en els estudis universitaris, però mai en forma reglada, és a dir, una total llibertat de temes a escollir.

 

ON ESTEM?

A l’edifici del Rectorat de la Universitat de Lleida.
Plaça Víctor Siurana, 1
Oficina: 0.09
Telèfon 973 70 21 21
Correu electrònic:
aeu.lleida@udl.cat
D.P. 25003 - Lleida

 

 ORGANITZACIÓ

 L'organització i funcionament estan regulats pels Estatuts de l'Associació de les Aula d'Extensió Universitària de Lleida on és determina que els órgans són:

     
 • Assemblea General
 • Junta Directiva
 • President /a
 • Vice-president/a
 • Secretari/a
 • Tresorer/a
 • Règim Econòmic i Règim Disciplinari

La Junta Directiva que actualment està constituïda per:

     
 • President.- Francesc Rué Cullerés
 • Secretaria.- Teresa Masip Oró
 • Tresorer.- Maria Àngels Aixalà Calderó
 • Vocal.- Conxita Martín Ribera
 • Vocal.- Fernando Gort Salinas
 • Vocal.- Daniel Huguet Bernié
 • Vocal.- Leonor Paul Pascual
 • Vocal.- Montse Gené Botargues

 

 HISTÒRIA

 L'associació denominada Aules d'Extensió Universitària de Lleida, funciona des del 8 de febrer de 1989 en règim d'autonomia i sota la tutela de la Universitat de Lleida, si bé va començar amb l'Estudi General de Lleida, de gran tradició científica i humanística i ja el 10 de juny de 1991 es va signar un conveni de col·laboració entre aquesta institució i l'Agrupació de Formació Permanent de les Aules de la Gent Gran de Catalunya (AFOPA) i renovat el 24 de febrer del 2004 i per això ens considerem una de les primeres aules creades a Catalunya, amb la finalitat de l'assistència cultural.

 

MATÈRIES I PROFESSORAT

Els professors i professores són la majoria llicenciats i doctors universitaris i d'altres centres d'ensenyament no superior i les matèries formen part dels plans d'estudis dels diferents centres d'ensenyament.

Entre les matèries que s'imparteixen hi trobem: matemàtiques, història, art, astronomia, salut, música, economia i temes d'actualitat.

Per tal d'ampliar i complementar el nostre programa anual, oferim cursos de formació específica amb la col·laboració de l'Institut Municipal d'Ensenyament (IME), així com sortides culturals. També dins del Programa de Formació Musical de la Universitat de Lleida s'ofereixen audicions de concerts i òpera.

 

ACTIVITATS

Van començar a partir del curs acadèmic 1981/1982.

L'activitat principal de l'Associació és doncs la de difondre la cultura a la gent gran dins de l'àmbit universitari sota la fórmula de classe-conferència, que pel contingut i per la seva durada, no arriben a ésser cursos complerts que acabin amb una titulació que fins ara no han estat la nostra finalitat, però si constitueixen "cicles" de matèries que, en la seva majoria, tenen una duració de dos o tres anys i formen part de blocs temàtics força interessants.

Es confecciona un programa anual d'activitats per cada curs acadèmic.

 

AULA COMPLEMENTÀRIA

Es tracta d'activitats optatives que s'ofereixen com a complement de la programació bàsica

 1. Cursos de formació específica amb la col·laboració de l'institut municipal d'ensenyament (IME).
 2. Tallers de música.
 3. Sortides culturals: Viatjar, aprendre, conviure i gaudir.
 4. Altres esdeveniments: Dinar de Nadal, Trobada d'Aules d'Extensió Universitària i Cloenda de curs

 

 

 

 

   Darrera modificació: