Conferències: Cervell saludable... juguem?, i Podria servir el verí d'abella per tractar el càncer?

Festival Pint of Science 2022

Informació de l'esdeveniment
Lloc:
Cafè del Teatre Escorxador / Lleida
Web:
Programa del Festival Pint of Science 2022 a Lleida
Inici:
 | 

Conferències: Cervell saludable... juguem?, amb Jorge Moya Higueras (Grup d'investigació NeuroPGA UdL), i Podria servir el verí d'abella per tractar el càncer?, per Anabel Sorolla Bardaji (Institut de Recerca Biomèdica de Lleida), en el marc del festival Pint of Science 2022.


Cervell saludable... juguem? / Jorge Moya Higueras (Grupo de investigación NeuroPGA, Universitat de Lleida)

Cada dia els humans tenim més temps lliure. Com utilitzar aquest temps ens pot ajudar o perjudicar a la nostra vida. En aquesta xerrada presentarem dades basades en les investigacions del nostre grup de recerca que ajuden a entendre com jugar ens ajuda a tenir una vida mental més saludable. Jugar ens ajuda al nostre desenvolupament personal, però també a prevenir l'aparició de demències i altres trastorns associats a l'edat. I no podem parlar de jocs sense jugar. Jugarem i reflexionarem sobre el poder del joc.


Podria servir el verí d'abella per tractar el càncer? / Anabel Sorolla Bardaji (Institut de Recerca Biomèdica de Lleida)

El verí d'abella s'ha utilitzat des de temps immemorials pel tractament de dolències que cursen amb inflamació. No obstant, se'n sabia ben poc sobre el seu efecte anticancerós. En aquesta xerrada explicaré de primera mà com el verí d'abella i el seu component principal, la melitina, són capaços de matar cèl·lules de càncer de mama dels tipus més agressius. Descobrirem com mata les cèl·lules canceroses, quins mecanismes hi estan implicats i discutirem si seria possible desenvolupar una teràpia efectiva pel càncer de mama basada en el verí d’abella.

 

 

Pint of Science Lleida 2022