Exposició: Una veu rebel / Centenari Manuel de Pedrolo

Informació de l'esdeveniment
Lloc:
Passadís del 2n pis del Rectorat
Inici:
Finalització:
expopedroloUdL
Exposició Una veu rebel, en motiu del centenari de Manuel de Pedrolo, que es podrà visitar fins a finals de juny.
 
Biblioteca i Documentació de la Universitat de Lleida (UdL) se suma a la celebració del centenari del naixement  del poeta, dramaturg i novel·lista lleidatà Manuel de Pedrolo (1918-1990) amb una exposició bibliogràfica. Una veu rebel. 100 Manuel de Pedrolo es pot visitar fins el 26 de juny, al passadís de la segona planta de l'edifici del Rectorat. La mostra, seccionada en deu espais temàtics, aplega les publicacions més destacades de l'autor.

Nascut a la població segarrenca de l'Aranyó, Pedrolo està considerat com un dels escriptors catalans més importants del segle XX. Tot i que va destacar principalment com a novel·lista, va cultivar tots els gèneres: poesia, narrativa, teatre, periodisme, assaig i traducció d'obres d'autors com ara John Dos Passos, Jean-Paul Sartre o William Faulkner, entre d'altres. El mecanoscrit del segon origen (1974) és el segon llibre més venut de la literatura catalana i el primer en el gènere de la ciència ficció de tot l'Estat.

La Unitat de Biblioteca i Documentació de la UdL ja va realitzar al 2015 una exposició per difondre l'obra literària de Manuel de Pedrolo, amb el títol El llegir no fa perdre l’escriure. Homenatge a Pedrolo. 25 anys de la seua mort.
 
Carregant el reproductor...