VI Seminari sobre Identitats i Drets Col·lectius: Sobirania digital-tecnològica, pobles i llengües minoritzades

Informació de l'esdeveniment
Lloc:
Sala Juntes 2n pis / Rectorat
Web:
VI Seminari sobre Identitats i Drets Col·lectius
Inici:
 | 

El CIEMEN, la Fundació pels Drets Col·lectius i el Departament de Filologia Catalana i Comunicació de la Universitat de Lleida organitzen el VI Seminari sobre Identitats i Drets Col·lectius. Enguany, el seminari se centra en la sobirania digital dels pobles i, particularment, en la dimensió tecnològica de la preservació de les llengües minoritzades. Hi tractarem aspectes com la creació de continguts digitals, perspectives de revitalització lingüística en línia i eines tecnològiques per a les llengües minoritzades. Ens en parlaran activistes i professionals que treballen amb les llengües catalana, occitana, aragonesa i amaziga.

 

Programa i horaris

Dimarts 13 de desembre de 2022

16:30 h – 18:00 h. Sessió 1. Oportunitats per a l’occità i les llengües minoritzades d’Itàlia en l’era digital / Mariona Miret (activista), Niccolò Fantini i Guglielmo Diamante (De vulgare) [connexió online], Gabrièu Pelisson (youtuber de Parpalhon Blau) [connexió online]

18:00 h – 18:30 h. Descans

18:30 h – 20:00 h. Sessió 2. Activisme lingüístic digital i creació de continguts en llengües petites: el cas de l’aragonès / Silvia Cebolla (activista lingüística de l’aragonès)

 

Divendres 16 de desembre de 2022

10:00 h – 11:30 h. Sessió 3. Tecnologies de la llengua i llengües minoritzades: reptes i èxits / Alp Öktem (Col·lectivaT) i Aziz Baha (Casa Amaziga de Catalunya)

11:30 h – 12:00 h. Descans

12:00 h – 13:30 h. Sessió 4. (Des)colonització digital: programari, eines i recursos en català / Belén Ivars (Softcatalà)

VI Seminari sobre Identitats i Drets Col·lectius: Sobirania digital-tecnològica, pobles i llengües minoritzades