Novetats Ambaixador UNICAT

 Descarregar pdf

EUROPE DIRECT

europa direct

Europe Direct és una iniciativa de la Comissió Europea dedicada a la difusió d’informació sobre la UE amb més de 500 punts d’informació arreu dels 27 estats membre, un d’ells a la ciutat de Lleida. A través de la pàgina web de Europe Direct Lleida podeu tenir accés a qualsevol informació relativa a les institucions i polítiques comunitàries, els programes europeus, possibilitats de finançament europeu, els països de la UE i qualsevol altra informació relativa a la UE. Tanmateix, organitza jornades, conferències i altres activitats de difusió per fomentar activament el debat local i regional sobre la UE i les seves polítiques.

Per l’alumnat, pot resultar d’especial interès l’apartat web d’Europa Jove, on trobareu tota mena d’informació útil com oportunitats d’estudiar a l’estranger, pràctiques i homologació de títols.

A més, el centre us prestarà ajuda en cas de dubtes de molts tipus, per exemple, a l’hora d’enviar una sol·licitud d’estudis o de navegar una pàgina web institucional.

 

Les dades de contacte del centre són:

Europe Direct Lleida
C/Major, 31 bis
25007 Lleida
Tel. 973700675 europedirectlleida@paeria.cat
Facebook
Twitter @EDlleida / IG: @europedirectlleida

Web: https://europedirect.paeria.cat/


** Amb motiu de la situació COVID les consultes presencials al centre es realitzaran prèvia cita,  en horari de 9h a 14h de dilluns a divendres. La cita per a consultes presencials es pot sol·licitar per correu electrònic a europedirectlleida@paeria.cat

Cos Europeu de Solidaritat

El Cos Europeu de Solidaritat és una iniciativa nascuda al 2002 que facilita al jovent oportunitats de feina, pràctiques i voluntariat tot al voltant del bé comú. Amb més de 8.000 organitzacions adscrites de dins i fora d’Europa, el CES treballa en àmbits com la inclusió, la participació democràtica, l’esport, la salut, la cultura o la protecció del medi ambient. A més de la seva voluntat inclusiva i facilitadora, les oportunitats del CES ofereixen molts avantatges com la remuneració o la cobertura de despeses, formacions diverses i certificació.

En tots els casos, es requereix estar entre els 17 i els 30 anys i tenir la nacionalitat o la residencia legal d’un Estat Membre o associat al programa. Un es pot registrar al web amb 17 anys, si bé s’hauran d’haver complert els 18 abans de començar l’estada. Igualment, es pot començar amb 30 anys i complir els 31 durant l’experiència.

OCUPACIÓ

Totes les oportunitats laborals es realitzen en els Estats membres de la UE dins de l’àmbit de la solidaritat. Tanmateix, totes elles es realitzen a temps complert i han d’incloure un element d’aprenentatge o formació.

La durada mínima és de 3 mesos, temps en que es manté el suport del CES sense perjudici que l’organització i el treballador decideixin allargar la relació, que sempre es regirà per un contracte de treball en base a la normativa estatal del país d’acollida. El salari varia depenent de l’organització, que és qui n’assumeix el pagament.

PRÀCTIQUES

PRÀCTIQUES

Totes les pràctiques es realitzen en els Estats de la UE dins de l’àmbit de la solidaritat. Tanmateix, totes elles són remunerades i extracurriculars (no convalidables amb les pràctiques del grau). També es realitzen a temps complert i han d’incloure un element d’aprenentatge o formació.

La durada va dels 2 als 6 meses segons el conveni de pràctiques que es signi, on s’especificaran les demés condicions de la relació. La remuneració varia depenent de l’organització, que és qui n’assumeix el pagament.

 

VOLUNTARIAT

Totes les pràctiques es realitzen a temps complert (30 hores aproximadament) en els Estats membres de la UE o en un dels països associats (Noruega, Liechtenstein, Islàndia, Turquia, Macedònia, Sèrbia, Albània, Montenegro, Bòsnia, Hercegovina, Geòrgia, Armènia, Azerbaitjan, Ucraïna, Bielorússia, Moldàvia, Túnez, Palestina, Líban, Jordània, Egipte, Algèria, Israel, Síria, Marroc i Líbia).

Els requisits es limiten a la edat i la nacionalitat o residencia legal per facilitar la participació de persones de qualsevol nivell formatiu, lingüístic, econòmic o social. De fet, la formació inclou classes d’idioma impartides en acadèmia o per persona local.

Hi ha dues opcions de durada. Les estances llargues, de 2 a 12 meses, es poden realitzar només una vegada. Les estances curtes, de 2 setmanes a 2 mesos, estan més encaminades a projectes grupals.

El gran avantatge del voluntariat en el Cos Europeu de Solidaritat és l’amplia cobertura que proporciona:

-Allotjament i manutenció.

-Contribució al viatge d’anada i tornada. Si bé sol cobrir la totalitat del viatge, es basa en un estàndard fix que en contades ocasions pot no arribar a cobrir-lo per complert.

-Despeses de transport local.

-Assegurança mèdica.

-Diners de butxaca (uns 115€ aproximadament, en funció del país).

-Classes d’idioma.

-Formacions.

-Certificació final.

 

Per poder participar en qualsevol de les tres opcions us heu de registrar al portal del Cos Europeu de Solidaritat, on, entre d’altres ítems, us demanarà un CV en format europass, l’estàndard europeu de currículum.

Enllaç a la plataforma del CES: https://europa.eu/youth/SOLIDARITY_es

 

   Darrera modificació: