50 anys de l'ETSEA / 1972-2022 / L'Escola Tècnica Superior d'Enginyeria Agrària, Forestal i de Veterinària

El 20 de novembre de 1972 van començar les classes del primer curs d'Enginyeria Tècnica Agrícola a l'edifici de la Granja-Escola que la Diputació de Lleida tenia a la carretera d'Osca. "Uns inicis difícils i precaris", ha recordat el director de l'Escola Tècnica Superior d'Enginyeria Agrària (ETSEA) de la Universitat de Lleida, Jordi Graell, durant l'acte central de commemoració d'aquest aniversari, però que van donar pas a "un cas d'èxit, ser el principal campus agroalimentari, forestal i veterinari de Catalunya".
 
Actualment amb 1.300 estudiants, 169 professors permanents i 100 a temps parcial i 70 PAS (personal d'administració i serveis), diversos edificis per a la docència i la recerca, a més de la Unitat quirúrgica de Torrelameu-Serveis veterinaris, al centre es poden cursar 4 graus, 2 dobles graus i 9 màsters dels àmbits agrari, forestal, alimentari, biotecnològic, veterinari i de producció animal. Des que al 1975 es va graduar la primera promoció d'Enginyeria Tècnica Agrícola, especialitat d'Explotacions Agropecuàries, prop de 11.000 persones han obtingut el seu diploma a l'ETSEA.
 
Pel que fa a la recerca, amb 19 d'investigació grups, 17 d'ells consolidats, Graell ha destacat la bona posició de l'ETSEA en ciències agràries i tecnologia dels aliments en rànquings internacionals i el punt d'inflexió que va suposar la constitució del Centre Agrotecnio. Durant la celebració, a més del visionat d'un vídeo on es repassen els 50 anys de l'Escola, ha tingut lloc un reconeixement a les persones que durant tots aquests anys han ocupat la direcció del centre, 12 homes i una dona, Rosa Teira Esmatges, que ha pronunciat unes paraules per agrair aquest reconeixement. Un reconeixement que ha fet extensiu a tots els equips directius de l'Escola, així com al seu personal i al seu alumnat. 
 

Vídeo de l'acte de coommemoració del 50è aniversari de l'ETSEA

Història de l'ETSEA