Activitats

 Descarregar Pdf

L'ÚS DE LES TERCERES LLENGÜES A LA UdL

Aquestes activitats estan pensades per reforçar l'aprenentatge de les llengües fora de l'aula. Hi pot participar l'alumnat dels cursos de llengües de l'Institut de Llengües, els membres de la comunitat universitària i les persones inscrites a la Borsa d'Intercanvi Lingüístic.

 

 Visita guiada en anglès a l'exposició "Mediterrani" del CaixaForum de Lleida

El passat 22 de febrer una vintena de persones van poder visitar en anglès aquesta exposició sobre la conservació del mar Mediterrani.

mediterrani

mediterrani1

mediterrani5

 

 

  Lectura dramatitzada en quatre llengües de textos sobre la guerra i l'exili. CONTRA LA BARBÀRIE, LITERATURA

L'Institut de Llengües en col·laboració amb el Vicerectorat d'Activitats Culturals i Projecció Universitària va programar una lectura dramatitzada en quatre llengües (català, castellà, anglès i francès) a partir de textos sobre la guerra i l'exili. Tot i que es va fer el dia 9 de març, l'acte es va concebre com una activitat que s'avançava a Sant Jordi. La lectura la va dur a terme la companyia Nurosfera, amb els  intèrprets Núria Casado i Ferran Farré.

lectura

lectura3

lectura5

lectura4

 

 Sortida en anglès al castell de Montsonís i al santuari del Salgar

El passat 1 d'abril, l'Institut de Llengües va organitzar una sortida en anglès al castell de Montsonís i al santuari del Salgar. Hi van participar 18 persones dels cursos d'anglès, de la comunitat universitària i membres de la Borsa d'Intercanvi Lingüístic.

montsonis2

montsonis1

montsonis3

 

 Setmana d'Europa a la UdL (del 2 al 10 de maig de 2017)

Per celebrar el Dia d'Europa, 9 de maig, l'Institut de Llengües i l'Aula de Música de la UdL van organitzar un seguit d'activitats relacionades amb les llengües.

Actes de la Setmana d’Europa a la UdL

- Jazz Soundtracks amb Pilatovic-Monge Trio. Bandes sonores de pel·lícules, interpretades en anglès.

- Shubertiada UdL, amb Cecilia Lavilla (soprano) i Miguel Ituarte (piano). Obres en alemany subtitulades en català.

- Conferència d’Antoni Segura, catedràtic d’Història Contemporània de la UB i president del CIDOB.

“Desplaçats, refugiats i exiliats. La guerra de Síria”.

- Exposició a Rectorat, del 9 de maig al 2 de juny de 2017, en col·laboració amb l’Alliance Française de Lleida.

“L’errance des refugiés à travers l’Europe”.

- Projecció de la pel·lícula La battaglia di Algeri. En italià, subtitulada en espanyol. Presentació de Loreta Zannol, professora d’italià de l’Institut de Llengües.

- Projecció de la pel·lícula Die Farbe des Ozeans. En alemany, subtitulada en espanyol. En col·laboració amb el Goethe-Institut. Presentació de Sandro Machetti, professor de cinema de la UdL.

jazz3

segura

expo1

jazz

ACTIVITATS DE SUPORT A L'APRENENTAGE DE CATALÀ

  Visita guiada en català a fàbrica Sant Miquel de Lleida

Una trentena d'estudiants dels cursos A1 i A2 de català i d'estudiants de mobilitat van visitar la fàbrica San Miguel de Lleida. Aquestes activitats serveixen per reforçar l'aprenentatge fet a l'aula.

santmiquel

santmiquel3

santmiquel4

 

 Conversem? Suport a l'aprenentatge de català inicial fora de l'aula

16 voluntaris lingüístics han ofert el seu temps i els seus coneixements per ajudar els 12 alumnes del curs de català inicial. A partir de set situacions quotidianes, com per exemple fer un cafè o parlar per telèfon, els estudiants de català posen en pràctica les estructures lingüístiques i el lèxic que han après a l'aula amb l'ajuda dels voluntaris lingüístics.

Tot i que és la primera vegada que es duu a terme aquesta activitat, creiem que, vista la bona acollida, es podrà repetir en edicions posteriors.

ACTIVITATS D'ACOLLIDA LINGÜÍSTICA I CULTURAL

Activitats per als estudiants de cursos inicials de català i per als estudiants de mobilitat

 Sortida a la Festa de la Calçotada de Valls

El passat 29 de gener els estudiants de mobilitat van poder viure de primera mà una de les tradicions més arrelades de la nostra gastronomia. Gairebé 75 persones van participar en aquesta activitat.

valls

 Participació en un assaig dels castellers de la UdL Los Marracos

Una vegada per quadrimestre els voluntaris lingüístics acompanyen els estudiants de mobilitat a veure com és un assaig dels castellers de la UdL. Aquesta experiència sempre és ben acollida, fins al punt que, en algunes ocasions, els estudiants forans s'apunten a la colla.

castellers

castellers1

castellers2

 Sortida a Montserrat

Una seixantena de persones van visitar el passat mes de març la muntanya màgica, Montserrat. Van fer poder visitar la basílica, la Moreneta..., van gaudir de l'espectacle de l'Escolania de Montserrat, van fer un tast de licors fets pels monjos i van veure el nou espai audiovisual. Una visita força completa.

montserrat

montserrat1

 

 Sortida al mercat medieval de Montblanc i al monestir de Poblet

Com ja és tradició, una de les sortides que més agraden als estudiants de fora és la del mercat medieval de Montblanc i monestir de Poblet. Pels volts de Sant Jordi, Montblanc s'engalana a l'estil medieval i mostra, entre altres coses, com eren els oficis de l'època. En aquesta sortida hi va participar 37 estudiants de mobilitat i 4 voluntaris lingüístics. Un total de 41 persones.

 

poblet1

 

 

 

   Darrera modificació: