Activitats

 Descarregar pdf

ACTIVITATS A LA UdL

 Activitats organitzades per l'Institut de Llengües obertes a la comunitat universitària.

Celebració de l'Any Nou Xinès

El passat 22 de febrer l'Institut de Llengües, en col·laboració amb l'Institut Confuci de Barcelona, va celebrar l'entrada de l'Any Nou Xinès. Els actes que es van dur a terme van ser:

- Benvinguda institucional amb: 

Xavier Terrado, responsable del Diploma d'Estudis Hispànics de la UdL.

Joan Julià, director de la Càtedra d'Estudis Asiàtics de la UdL.

Chang Shiru, director de la Fundació Institut Confuci de Barcelona.

Astrid Ballesta, vicerectora de Relacions Internacionals i Cooperació de la UdL.

Neus Vila, vicerectora d'Estudiants de la UdL.

- Conferència de Manel Ollé Rodríguez, professor de l'Institut Universitari d'Història Jaume Vicens Vives i coordinador del Màster en Estudis Xinesos de la Universitat Pompeu Fabra.

"El cicle festiu xinès: rituals, menjars i tradicions"

- Presentació i recorregut per l'exposició fotogràfica "L'Àlbum Frandon: fotografies de Juan Mencarini en el Fuzhou de 1890", a càrrec de Xavier Ortells, comissari de l'exposició.

- Taller de cal·ligrafia xinesa i de paper retallat.

- Cançons tradicionals xineses.

 

anynouxines1

 

anynouxines2

anynouxines3

 

anynouxines4

 

 Taller de Lettering Cal·ligràfic i de Cal·ligrafia Xinesa dins dels actes de la Festa Major de l'Estudiantat de la UdL

L'Institut de Llengües va organitzar un taller de Lettering Cal·ligràfic i un de Cal·ligrafia Xinesa dins dels actes de la Festa Major de l'Estudiantat de la UdL. El taller de lettering cal·ligràfic va anar a càrrec d'Annel Vare Illustration i el de cal·ligrafia xinesa a càrrec de la professora de xinès de l'IL, Rocío Donés. Així, el passat 25 d'abril l'Institut de Llengües va col·laborar en els actes programats per a l'estudiantat. Esperem poder continuar col·laborant en properes edicions.

lettering

lettering1

 

ACTIVITATS EN TERCERES LLENGÜES A LA UdL

Aquestes activitats estan pensades per reforçar l'aprenentatge de les llengües fora de l'aula. Hi pot participar l'alumnat dels cursos de llengües de l'Institut de Llengües, els membres de la comunitat universitària i les persones inscrites a la Borsa d'Intercanvi Lingüístic.

 Sessions de cinema en anglès a l'Espai Funatic

L'any passat vam iniciar les sessions de cinema mensuals en anglès i aquest primer semestre de l'any hem continuat oferint aquesta activitat, en col·laboració amb l'Espai Funatic. De febrer a maig, hem pogut veure pel·lícules com A Star is Born o Once, en versió original i subtitulades en anglès. Tot i que ens hauria agradat comptar amb més públic, creiem que l'experiència es prou positiva per als alumnes dels cursos d'anglès de l'Escola d'Idiomes de la UdL que han gaudit d'aquestes sessions, per als inscrits a la Borsa d'Intercanvi Lingüístic i per als membres de la comunitat universitària.

 

 Visita guiada en anglès al projecte PLANTA de la Fundació Sorigué

Més d'una vintena de persones dels cursos d'anglès de l'Escola d'Idiomes de la UdL, integrants de la Borsa d'Intercanvi Lingüístic i membres de la comunitat universitària van poder visitar en anglès el projecte PLANTA que la Fundació Sorigué té a la Plana del Corb, prop de Balaguer. En aquest espai hi conflueixen l'art, la ciència, l'arquitectura, el paisatge, el coneixement i l'empresa.

planta

planta1

 

 Visita guiada en anglès al Dipòsit del Pla de l'Aigua de Lleida i vermut en anglès

Una espai per visitar molt interessant que ens ofereix la ciutat de Lleida, no cal que sempre anem lluny a buscar monuments, és el Dipòsit del Pla de l'Aigua, un espai sorprenent que ens queda al costat de casa. Tothom queda gratament sorprès per la visita. I si a més la podem fer en anglès, encara molt millor. I no només això, si després pots comentar en calma i en anglès què t'ha semblat l'espai, la cosa guanya en interès. El dissabte 23 de març al matí, uns poc privilegiats van poder gaudir d'una visita molt recomanable.

diposit

diposit1

 

 Sortida en anglès a la cooperativa l'Olivera

El passat 28 d'abril es va fer una visita en anglès a la cooperativa l'Olivera. Una de les característiques remarcables d'aquesta cooperativa, a banda de la connexió amb el territori, és la voluntat que té d'integració social, cosa que es tradueix amb la incorporació de persones amb dificultats entre els treballadors. Els assistents a la sortida van visitar les instal·lacions de la cooperativa i van fer un petit tast de productes com oli i vi. Tot sempre amb l'anglès com a llengua de comunicació.

olivera

olivera1

 

  Teatre en francès: Le Malade Imaginaire

El passat 12 de març la companyia La Bohéme Théâtre va representar una adaptació en francès de l'obra Le Malade Imaginaire. Prop de 130 persones van omplir la sala 1 del Teatre de l'Escorxador de Lleida i van gaudir de l'espectacle. Entre els assistents a l'obra hi havia alumnes dels cursos de francès de l'Escola d'Idiomes de la UdL, membres de la comunitat universitària, alumnes de l'Escola Oficial de Lleida i també alumnes de francès de diferents acadèmies. Després de la representació, com ja és habitual, els espectadors van poder xerrar amb els actors i intercanviar impressions, tot en francès és clar.

teatrefrances

teatrefrances2

 

  Sant Jordi a la UdL. Actuació del grup Giancaldo

L'Institut de Llengües cada any participa activament en les activitats que organitza la UdL per celebrar Sant Jordi. Enguany vam dedicar l'activitat programada per l'IL a potenciar la llengua italiana. El dia 25 d'abril vam comptar amb l'actuació del grup de nova creació Giancaldo, que ens va oferir un repertori de cançons italianes de tota la vida. Els alumnes d'italià de l'Escola d'Idiomes de la UdL van poder practicar les lletres de les cançons tot escoltant el grup en directe.

giancaldo

giancaldo1

 

ACTIVITATS D'ACOLLIDA LINGÜÍSTICA I CULTURAL

Activitats per als estudiants de cursos inicials de català i per als estudiants de mobilitat

 Sortida a la Festa de la Calçotada de Valls

El passat 27 de gener els estudiants de mobilitat van poder viure de primera mà una de les tradicions més arrelades de la nostra gastronomia. Van participar en aquesta activitat 69 estudiants de mobilitat acompanyats de 8 voluntaris lingüístics. A la ciutat de Valls en aquesta jornada fan tot tipus d'activitats relacionades amb el món dels calçots, demostracions, concursos... És una bona manera que els estudiants de fora coneguin in situ com funciona aquesta tradició.

valls1

valls

 

  Actes de benvinguda per als estudiants de mobilitat

El 7 de febrer van tindre lloc els actes de benvinguda per als estudiants de mobilitat. Per primera vegada es duia a terme actes d'aquest tipus per als estudiants que venen al segon semestre. Fins ara només s'havien organitzat per als estudiants que arribaven al primer semestre. Però com que l'acollida institucional és molt ben rebuda per part de l'estudiantat nouvingut, es va creure convenient repetir els actes al segon semestre. Hi van assistir unes 100 persones que van poder gaudir de diferents activitats:

  • Recepció de la vicerectora de Relacions Internacionals i Cooperació i la d'Estudiants al Saló Víctor Siurana.
  • Experiències dels estudiants de mobilitat durant les setmanes d'acollida (curs de català, visites...)
  • Actuació de la Coral Unicorn de la UdL (Saló Víctor Siurana)
  • Actuació de la colla sardanista Dolç Infern del Grup Sardanista Montserrat (claustre de la Pensativa del Rectorat)
  • Actuació de la colla castellera Los Marracos de la UdL (claustre de la Pensativa del Rectorat)

 

benvinguda

benvinguda1

benvinguda2

benvinguda3

 

 Sortida a Montserrat

110 estudiants de mobilitat, acompanyats de 9 voluntaris lingüístics i 1 becària de l'IL, van visitar el passat mes de març la muntanya màgica, Montserrat. Van fer poder visitar la basílica, la Moreneta..., van gaudir de l'espectacle de l'Escolania de Montserrat, van fer un tast de licors fets pels monjos i van veure el nou espai audiovisual. Una visita força completa.

montserrat

montserrat1

 

 

 Sortida al mercat medieval de Montblanc i al monestir de Poblet

Com ja és tradició, una de les sortides que més agraden als estudiants de fora és la del mercat medieval de Montblanc i monestir de Poblet. Pels volts de Sant Jordi, Montblanc s'engalana a l'estil medieval i mostra, entre altres coses, com eren els oficis de l'època. La visita al monestir de Poblet es fa en català. En aquesta sortida hi va participar 36 estudiants de mobilitat i 3 voluntaris lingüístics i 1 becària de l'IL. Un total de 40 persones.

poblet

poblet1

 

 

 

 

FORMACIÓ PER ALS ESTUDIANTS DE MOBILITAT

 Activitats de formació adreçades als estudiants de mobilitat i als voluntaris lingüístics, obertes també a la resta d'estudiantat de la UdL

MOU-TE. Taller virtual d'autogestió de la interculturalitat i el multilingüisme

Ja fa tres anys que l'Institut de Llengües organitza aquest taller. Està adreçat especialment als estudiants de mobilitat sortint, però també l'oferim als voluntaris lingüístics i a la resta de l'estudiantat de la UdL. 

Amb aquest taller es pretén que els estudiants que han de sortir a estudiar fora prenguin consciència de la importància dels valors de la interculturalitat i el plurilingüisme.

Consta de dos blocs, llengua i cultura.
Bloc Llengua: Test d'obertura lingüística. Itinerari de consciència lingüística. Passaport Europeu de Llengües. Decàleg "Sigues lingüísticament sostenible". L'acreditació d'idiomes per estudar a l'estranger. Activitat final.
Bloc Cultura: Test d'obertura intercultural. Itinerari de consciència intercultural. Per no ficar-se de peus a la galleda. Un món divers. Testimoniatges. Activitat final

   Darrera modificació: