Recomanem...

 Descarregar pdf

 

 Viquiterm. Espai de debat per a neologismes científics i tècnics en llengua catalana

Els serveis lingüístics de la Xarxa Vives col·laborem en el projecte Viquiterm, un espai de debat dels neologismes científics i tècnics en llengua catalana promogut per la Fundació Torrens-Ibern, Amical Wikimedia i Lleialtec.

Si us interessa saber la terminologia en català de la vostra especialitat, a Viquiterm podreu fer consultes i també obrir fils de debat per proposar la incorporació al català d’un determinat terme provinent de l’anglès o qualsevol altra llengua. Així, es pretén que el projecte esdevingui una finestra des d’on donar una resposta ràpida que eviti la consolidació de barbarismes, amb l'ànim de complementar les eines existents, tant per facilitar l'entrada de mots al diccionari com per fer més participatiu el debat sobre aquests.
 
Si us animeu a participar-hi, només cal seguir les instruccions per registrar-vos-hi que trobareu a Viquiterm.cat. Una vegada us hi hàgiu registrat, ja podreu entrar a l'Àgora del projecte, agora.viquiterm.cat.

 

 Recomanacions lingüístiques per a les xarxes socials a les universitats

La Xarxa Vives ha publicat les Recomanacions lingüístiques per a les xarxes socials a les universitatsun recurs en línia elaborat pel Grup de Treball de Qualitat Lingüística (secció de català), en què hi participa l'Institut de Llengües de la UdL.

Aquestes recomanacions estan pensades per a les persones que gestionen les comunitats d’usuaris als mitjans socials de les universitats (principalment a Facebook, Twitter i Instagram), tant dels comptes oficials de les institucions d'educació superior; com de facultats, departaments i centres de recerca; d'estudis (graus, màsters i postgraus), i de serveis (lingüístics, d’esports, biblioteques, etc.).

 

 Enllaços

Radio Garden permet escoltar ràdios de tot el món clicant en un lloc del mapa. Es poden escoltar infinitat de llengües.

Wordshake és un joc en línia que ajuda a practicar vocabulari en anglès, especialment per als nivells A2 i B1.

ProWritingAid és una plataforma de correcció gramatical i estilística en anglès, amb articles, vídeos i explicacions. És de pagament per subscripció, amb una versió gratuïta limitada. 

"Babel" és el títol de la cançó en 36 llengües que ha publicat el cantant occità Joan-Marc Leclerq.

ThisWordDoesNotExist és una pàgina que crea paraules inexistents en anglès, amb definició i tot. En canvi, Palabras aleatorias és un servei de generadors de paraules reals en àrab, català, danès, anglès, finès, francès, alemany, neerlandès, italià, portuguès, espanyol i suec, i Paraules amb, a més, recull altres eines com ara un cercador (de finals, d'inicis...), un generador d'acròstics, un generador d'anagrames, un creador de mots encreuats o de sopa de lletres, un separador de síl·labes en diverses llengües...

Softcatalà ha presentat quatre eines per al català: conjugador de verbs, hora en català, separador i comptador de síl·labes i nombre en lletres.

 

OCCITÀ

El Congrès Permanent de la Lenga Occitana ha posat en línia un extens corpus textual i d'àudio, que permet fer cerques filtrades per forma o varietat. També ha publicat en línia un diccionari d'expressions i locucions. D'altra banda, Per Noste Edicions ha presentat un conjugador de verbs en gascó.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

   Darrera modificació: