Recomanem...

 Descarregar pdf

 Viquimarató de la Llengua Catalana

El Departament de Cultura, a través de la Direcció General de Política Lingüística, i l’Amical Wikimedia organitzen durant la setmana del 6 al 13 de novembre la Viquimarató de la Llengua Catalana centrada en els lingüistes dels territoris de parla catalana. La novetat principal d’aquesta setena edició és que per primera vegada s’ha comptat amb la implicació dels set territoris on es parla català: l’Alguer, Andorra, Catalunya, Catalunya del Nord, la Franja de Ponent, les Illes Balears i el País Valencià.

El repte d’enguany és aconseguir crear, millorar o traduir com a mínim 50 articles dels 70 lingüistes proposats (o d’altres amb perfil adequat per formar part de la Viquipèdia).

L’esdeveniment és gratuït però cal apuntar-s’hi prèviament enviant un correu electrònic a coordinacio@wikimedia.cat. Si l’usuari ja té un compte a la Viquipèdia, es pot inscriure directament a la llista que apareix a la pàgina de la Viquimarató. En aquesta pàgina trobareu també totes les instruccions per participar-hi.

 Enllaços

HelloTalk és una aplicació per practicar llengües amb parlants nadius de tot el món.

Com ho diries en català? és un joc interactiu del diari Ara, amb el suport de la Generalitat de Catalunya i amb la col·laboració del Termcat, que t’ajuda a usar les paraules catalanes en lloc de manlleus innecessaris.

Proposta per a un estàndard oral de la llengua catalana, III. Lèxic es pot consultar en línia amb la inclusió de les últimes actualitzacions del diccionari normatiu i altres incorporacions.

BDLex és la base de dades que l’IEC ha incorporat al portal de recursos de la Secció Filològica que permet accedir a tretze diccionaris que es van utilitzar com a font per al Diccionari descriptiu de la llengua catalana.

Speakyreads és un servei per practicar llengües a partir d’audiollibres. Proposa l’escolta d’un paràgraf d’un llibre, i a continuació l’aprenent pot enregistrar el text i comparar-lo amb l’original. També té un mode de dictat per practicar la comprensió oral i l’ortografia. Té continguts en alemany, anglès, castellà, francès i portuguès.

Noves funcions del corrector Grammarly, entre les quals hi ha indicacions de format, suggeriments de to de l’escrit, transformació de frases i suggeriments per a parlants de diferents llengües per escriure en anglès amb més fluïdesa.

Portal lingüístic de la Real Academia Española, que s’ha posat en marxa coincidint amb la renovació del web de la institució, amb seccions de dubtes ràpids, observatori de paraules i jocs lingüístics.

Espiell és una publicació digital trimestral en llengua de signes catalana, promoguda per l’Associació de Sords de Vic i Comarca, amb diferents seccions que presenten personatges rellevants per a la comunitat signant, temes de cultura general, contes infantils, etc. Els continguts també es poden seguir subtitulats en català, castellà i anglès.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

   Darrera modificació: