  
                         El Grup de recerca en Patologia de Postcollita  / FOTO: UdL | 
                     
                
             
             | 
              | 
        
        
              | 
        
    
 
Més de 170 científics, professionals i                         empresaris de 39 països com ara Bèlgica, Brasil,                         Canadà, Egipte, EUA, Espanya, França, Holanda,                         Itàlia, Japó, el Marroc, Mèxic, Nova Zelanda,                         Portugal, Sudàfrica, Xile i la Xina, participen                         des d'avui i fins el 14 d’abril, en el I                           Congrés Internacional en Patologia de la                           Postcollita, el primer a nivell mundial                         dedicat a aquesta temàtica i que compta amb el                         suport de la Societat Internacional de Patologia                         Vegetal.
L’Auditori del Centre de Cultures i                           Cooperació Transfronterera del campus de                           Cappont serà l’escenari d’aquesta trobada                           científica que aplegarà grups de recerca dels                           cinc continents. Entre ells, els organitzadors                           del Congrés, el Grup en patologia de la                           postcollita, integrat per professorat de                           l’ETSEA i investigadors de l’IRTA, que                           presentaran diversos treballs relacionats amb                           el control de malalties de postcollita en                           cítrics, fruita d'os i fruita de llavor i raïm                           amb tractaments alternatius als fungicides de                           síntesi, així com estudis d'epidemiologia i                           etiologia de malalties i d’interacció                           fruita-patògens. Cal destacar els que fan                           referència al control de la podridura marró en                           préssec (Monilinia) mitjançant                           radiofreqüències, i els d’interacció                           fruita-patògens, utilitzant les proteïnes                           verdes de fluorescència (gfp).
En aquest congrés internacional, els                           experts abordaran, entre d’altres temes                           d’actualitat, el problema de l’alimentació al                           món, la lluita contra el canvi climàtic des                           del punt de vista de la protecció vegetal                           sostenible, de la genòmica i de la                           biotecnologia o el desenvolupament de sistemes                           alternatius als productes químics de síntesi                           per al control de les podridures dels                           productes hortofructícoles. En total, es                           presentaran 136 contribucions entre les                           ponències convidades, les comunicacions i                           pòsters. 
 
    
        
            | Seran més de 170 professionals, científics i empresaris del sector d'arreu del món que participaran en el primer congrés mundial dedicat a aquesta temàtica | 
        
    
Entre els científics de prestigi internacional que participaran en el simposi, destaca Richard Strange (Univestity College de Londres), que abordarà les causes, mesures i control de les pèrdues en pre i postcollita i de la degradació dels cultius; Juan Navas-Cortés (Institut d’Agricultura Sostenible (IAS-CSIC)), que parlarà sobre l’impacte que el canvi climàtic pot tenir en la gestió de les malalties de les plantes; i MG Shepherd (director general de Biocell Corporation Limited de Nova Zelanda), que exposarà alguns exemples de comercialització sorgits de la investigació biològica, en un intent d’aprofundir en el diàleg entre investigació i indústria del sector.