Novetats / Destacats

Universitat de Lleida

Cicle d'activitats ambientals de la Comissió de Sostenibilitat i Emergència climàtica curs 2021-2022

Des del 8 de novembre de 2021 fins al 6 de juny de 2022 / L'edició del curs 2021/22 del Cicle de Xerrades de la Comissió de Sostenibilitat i Emergència Climàtica de la UdL, es centrarà principalment en els Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) números 6, 7, 11 i 13 de l’Agenda 2030.

7à edició del Premi Salvador Pániker

Fins al 16 de juliol de 2022 / La UdL i l’Associació Dret a Morir Dignament de Catalunya (DMD CAT) volen impulsar la realització de treballs de fi de grau relacionats amb la mort i la llibertat de l’ésser humà per escollir racionalment el seu destí personal.

Premi Alumni UdL: Emprenedoria i Ocupació

Fins al 15 de novembre de 2021 / L'Associació d'antics alumnes i amics de la Universitat de Lleida, Alumni UdL, convoca aquests premis per a projectes i idees de negoci dels seus membres, dotats amb un total de 10.000 euros. Amb el patrocini de Banco Santander, el guardó està dedicat en aquesta primera edició a la resiliència en temps de pandèmia.

Ajuts al Màster Interuniversitari en Recerca en Salut, i al Màster en Formació de Professorat de Secundària

Fins al 29 d'octubre de 2021 / La Càtedra UdL - Fundació ASISA de Salut, Educació i Qualitat de Vida, premia l’esforç i l'excel·lència de l'estudiantat de grau que vol continuar continuar la seva formació en aquests dos Màsters Oficials, pilars de la formació i recerca en salut i educació.

Premi a la millor Tesi Doctoral de la Càtedra UdL - Fundació ASISA de Salut, Educació i Qualitat de Vida

Fins al 29 d'octubre de 2021 / El premi, consistent en una aportació econòmica de 1000 euros, té com a objecte reconèixer la recerca duta a terme en temàtiques relacionades amb la salut, els determinants socials, l’educació i la qualitat de vida, destacant d’aquesta manera aquella tesi que suposi un avenç significatiu en el coneixement en aquests àmbits.

Exposició: De l’Estudi General al Segle XXI. Recull Gràfic dels cinquanta anys de la Facultat de Lletres

Fins al febrer de 2022 / L'exposició, que es podrà veure fins al proper febrer al vestíbul de l'Edifici del Rectorat, en el marc dels actes de commemoració del 50è aniversari de la Facultat, repassa aquests anys amb fotografies històriques, documents, publicacions i revistes emblemàtiques com ara La Higiènica o Tirant al Blanc, i s'ampliarà amb testimonis personals que es publicaran setmanalment a la pàgina web de la Facultat i al seu compte d'Instagram.

Exposició SOS Clima / Sense planeta no hi ha futur

Del 6 al 30 d'octubre de 2021 / L'exposició, que es podrà visitar a l'edifici Polivalent, compta amb 50 obres seleccionades entre les més de 300 propostes rebudes d'autors i autores de 43 països diferents, arran de de la Crida Internacional 2021 Humoràlia. Enguany, la cita explora des de l'humor i amb una clara voluntat crítica, les causes i les conseqüències de la principal amenaça que afronta la humanitat: el canvi climàtic.

18è Cicle de Cinema i Drets Humans de la UdL

9, 16 i 23 de novembre de 2021 / Enguany el Cicle de Cinema i Drets Humans abordarà temes diversos com la relació entre gènere i canvi climàtic, l'esclavitud femenina i el capitalisme i la sobirania alimentària. Paral·lelament es podrà visitar l'exposició “Dones i Cures“ del VII Concurs de fotografia feminista Leonor Pedrico Serradell, promogut pel Grup feminista de Ponent-Dones Lleida, del 9 al 23 de novembre de 2021 al vestíbul de l’Edifici del Centre de Cultures.

2ns Premis Càtedra Pirineus UdL

Fins al 5 de novembre de 2021 / La Càtedra Educació i Patrimoni Immaterial dels Pirineus té com a objectiu principal la salvaguarda dels béns intangibles dels Pirineus. Així convoca la segona edició dels premis Càtedra Pirineus UdL en els quals pretén identificar els millors treballs que s’apropen a aquesta temàtica, ja sigui des del punt de vista patrimonial com didàctic.

Nit Europea de la Recerca

Del 20 al 25 de setembre de 2021 / Més d'una quarantena d'activitats -enguany gairebé totes presencials-, entre visites a museus i centres de recerca, concursos, tallers i xerrades sobre les ciències i els seus protagonistes conformen el programa d'una nova edició de la Nit Europea de la Recerca, que enguany constarà d'activitats al llarg de tota la setmana.

Festa de Benvinguda de l'estudiantat al curs 2021-2022

23 de setembre de 2021 Per celebrar la represa de la presencialitat d'aquest curs 2021-2022, el Consell de l'Estudiantat de la UdL organitza la Festa de Benvinguda, que comptarà amb quatre concerts durant la tarda a la zona interior del Campus de Cappont, taller de dansa tradicional amb l'Esbart Arrels de Lleida, així com servei de barra durant tot el dia, entre d'altres activitats.

VIII Edició Premis Iberus-Exolum Emprende

Fins al 8 d'octubre de 2021 / Iniciativa impulsada pel Campus Iberus d'Excel·lència Internacional i l'empresa Exolum per fomentar l'esperit emprenedor mitjançant el reconeixement a la generació d'empreses per part de l'alumnat, titulats/des, personal d'administració i serveis, i personal docent i investigador de les universitats pertanyents al Campus Iberus.

Premis Consell Social 2021

Fins l’11 d’octubre de 2021 En aquesta convocatòria, i com a novetat, se sumen a la categoria dels set Premis als millors TFG d’estudiants que continuen els seus estudis cursant un màster a la UdL, i a la categoria Premi al compromís empresarial amb la UdL, el Premi a les bones pràctiques de responsabilitat social corporativa (RSC) .

Mobile Week Lleida

Del 8 al 10 de juliol de 2021 / Mobile Week neix amb l’objectiu d’oferir a la ciutadania un espai en el qual poder participar activament dels canvis que porten les novetats tecnològiques. Quines seran les habilitats digitals més demandades per al futur? Com ha afectat la pandèmia a l’ús que fem de la tecnologia? Sabem utilitzar Internet de manera segura? Mobile Week 2021 aborda qüestions que, per com ens afecten, han adquirit una rellevància especial a l’actualitat.

XVI Concurs de fotografia Mirades Pedagògiques

Fins al 28 de maig de 2021 La Facultat d'Educació, Psicologia i Treball Social de la UdL convoca el XVI Concurs de Fotografia "Mirades pedagògiques" amb l'objectiu de promoure una cruïlla de mirades a l'entorn del fet educatiu.

Jornades Virtuals de Portes Obertes

24 d'abril i 15 de maig de 2021 Coneix els graus que t'oferim i els recursos, serveis i ajuts que posem al teu abast. Informa't a les sessions en línia i resol els teus dubtes als xats amb el professorat i l'estudiantat. Enlaira les teues expectatives! Et preparem per a tots els futurs!

Exposició: 25 anys de la Declaració i de la Plataforma d'Acció de Beijing

De l'1 al 30 d'abril de 2021 Una mirada a través dels seus cartells és el títol de l'exposició que commemora el 25è aniversari de la IV Conferència Mundial sobre la Dona, en el marc de la qual es van establir la Declaració i la Plataforma d'Acció de Beijing, el programa més ampli sobre la igualtat de gènere i l'empoderament de les dones.

Jornades : Visions d'un món desigual. Salut i benestar

Del 26 d'abril al 5 de maig de 2021 / Nova edició de les Jornades, dedicades enguany al 3r ODS, Salut i benestar. Amb la participació de David Noguera, Gonzalo Fanjui, Joana Frigolé i Carme Valls-Llobet.

Fira UdL Treball 2021

Del 9 al 10 de març de 2021 / Si estudies, si t'has graduat o si tens una empresa o representes una institució, t'esperem a la fira!, enguany en format online.

Seminaris Virtuals: Connecta amb l'Edat Mitjana

Del setembre de 2020 al maig de 2021 / Totes les sessions tindran lloc a les 17:00h de forma virtual. Cal inscripció prèvia tot indicant la sessió a la que es vulgui participar i rebre així l’enllaç de la videoconferència, escrivint a: medieval@historia.udl.cat.

18è Concurs de Fotografia de la Facultat d'Infermeria i Fisioteràpia

Fins al 6 d'abril de 2021 / La Facultat d’lnfermeria i Fisioteràpia, en el marc de la IX Jornada d’lnfermeria i Fisioteràpia, convoca el seu 18è Concurs de Fotografia per posar en valor el paper decisiu que juguen els professionals de la infermeria i la fisioteràpia en el benestar de la comunitat.

6à edició del Premi Salvador Pániker

Fins al 16 de juliol de 2021 / La UdL i l’Associació Dret a Morir Dignament de Catalunya (DMD CAT) volen impulsar la realització de treballs de fi de grau relacionats amb la mort i la llibertat de l’ésser humà per escollir racionalment el seu destí personal.

Cicle de conferències sobre racisme i educació: I tu, per què ets racista?

Del 21 d'octubre de 2020 al 3 de març de 2021 / Curs amb persones expertes de diferents col·lectius minoritzats, que des de diferents àmbits professionals disseccionaran l’escola i la praxis educativa per a generar el debat, la reflexió i la mirada col·lectiva i individual sobre la professió i la institució.

Cicle de seminaris de Dret Administratiu

Del 3 de novembre de 2020 al 12 de gener de 2021 / Tots els seminaris seran realitzats en la modalitat no presencial. Es podrà accedir a la videoconferència a través d'aquest enllaç.

Cicle de Webinars: El calidoscopi de les migracions. Una diversitat de mirades

Del 4 al 24 de març de 2021 / Organitza: Universitat de Lleida i delegacions de Lleida del COPEC, COPC, TSCAT i CEESC.

VI Concurs de Relats Curts

Fins al 2 de març de 2021 / Concurs de relats curts destinat a l'estudiant matriculat a la Facultat de Lletres inclosos els de mobilitat, així com el de 1r i 2n de batxillerat, Cicles Formatius i 3r i 4t de l'ESO de la circumscripció de Lleida. El relat s'ha d'escriure en castellà i el tema del concurs és la "SOLEDAD", en el marc de la celebració del centenari del naixement d'Elena Quiroga (1921-1995).

21es Jornades d'Emprenedoria i Innovació

Del 23 de febrer al 23 de març de 2021 / Dins el cicle de conferències Noves oportunitats en temps de crisis i pandèmia.

II Jornada de Patrimoni i Educació

Del 16 al 23 de març de 2021 / La jornada té per objectiu obrir un espai de formació, debat i coneixement d’experiències, adreçada a professionals del patrimoni i els museus, a l’estudiantat universitari i al personal docent en general.

Concurs de Cartells de la Universitat d'Estiu

Fins al 17 de febrer de 2021 / El termini de presentació finalitza el 17 de febrer de 2021, la dotació del premi és de 1.000 euros i el concurs està obert a tothom que s'hi vulgui presentar.

I Congrés Internacional DOTS a l’Àgora: La salut dels joves d’avui, el benestar del futur

Del 26 al 30 d'abril de 2021 / Tres dies per a la reflexió sobre la situació creada per la #COVID19 entre el joves.

Premis a Treballs de Recerca per a estudiantat de batxillerat i cicles formatius de grau superior

Fins al 8 de març de 2021 / El Vicerectorat d’Estudiants i Ocupabilitat de la Universitat de Lleida organitza, amb el patrocini del Consell Social de la UdL, els Premis a Treballs de Recerca adreçats a l’estudiantat de Secundària.

Exposició: Científiques Catalanes 2.0

Fins al 28 de febrer de 2021 / Amb l'objectiu de commemorar el Dia Internacional de les Nenes i les Dones a la Ciència, el Centre Dolors Piera acull l'exposició "Científiques Catalanes 2.0", que es podrà visitar fins al 28 de febrer a la planta -1 de l'edifici polivalent del Campus 1 d'Octubre de Cappont.

Setmana de la Sostenibilitat i la Salut de la UdL

 

Del 16 al 22 d'abril de 2021 / Arriba una nova edició de la Setmana de la Sostenibilitat, amb tallers, taules rodones, concert de Maria del Mar Bonet i Borja Penalba entre moltes altres activitats.

 

18a Setmana de la Comunicació

Del 19 al 22 d'abril de 2021 Com s'han reinventat el periodisme i altres projectes de comunicació durant la pandèmia de la COVID-19, és el fil conductor de la 18a Setmana de la Comunicació de la UdL, organitzada per alumnat i professorat del grau de Periodisme i comunicació Audiovisuals.

Jornada sobre experiències i pràctiques feministes als mitjans de comunicació

26 i 27 d'abril de 2021 Discursos i pràctiques feministes als mitjans de comunicació i a les xarxes socials és el títol de la jornada que el Centre Dolors Piera ha organitzat per analitzar des d'una mirada crítica, les pràctiques i experiències periodístiques amb pesrpectiva feminista i de gènere.

Exposició: Concurs de Cartells de la Universitat d’Estiu 2021

Del 2 al 31 de març de 2021 / Exposició de les obres presentades al Concurs de Cartells de la Universitat d'Estiu 2021 de la UdL, que podrà visitar-se al vestíbul de la planta -1 de l'edifici Polivalent, al Campus 1 d'Octubre de Cappont.