Vicerectorat de Professorat

 Descarregar pdf
Francesc Gine de Solà
Francesc Giné de Sola

Francesc Giné de Sola
Vicerector de Professorat
vp@udl.cat

Damià Vericat Querol
Adjunt al Vicerectorat de Professorat
damia.vericat@udl.cat

Cristina Airós Farran
Secretària del Vicerectorat de Professorat
vp.secretaria@udl.cat

 

Contacte

Edifici del Rectorat
Despatx 2.47
Pl. de Víctor Siurana, 1
25003 Lleida
vp.secretaria@udl.cat
+34 973 70 20 26

 

Biografia

 Francesc Giné es gradua en Enginyeria de Telecomunicacions per la Universitat Politècnica de Catalunya (UPC) en 1993. En 1999 i 2004 es va graduar en Màster i Doctor en Informàtica per la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB), respectivament. Actualment és Catedràtic d’Universitat de la Universitat de Lleida (UdL) en l’àrea d’Arquitectura i Tecnologia de Computadors.

Es va incorporar a la UdL al 1994 com a professor associat a temps parcial, tasca que va compaginar amb una plaça de professor d’ensenyament secundari. Posteriorment al 1997 va obtenir una plaça de Titular de Escola Universitària (TEU) a la UdL.

És membre del grup de Computació distribuïda de la UdL, grup consolidat per la Generalitat de Catalunya. La seva investigació ha estat centrada principalment  en la planificació d’aplicacions paral·leles i en la gestió de recursos en entorns de clústers heterogenis i entorns  Peer-to-Peer. Actualment  està treballant en la línia de computació en Big-Data i en concret en sistemes automàtics de detecció de fraus en processos d’identificació mitjançant vídeos. En les línies esmentades ha publicat més de 50 articles científics, realitzat 24 ponències en congressos  i participat en 26 projectes de recerca competitius. Així mateix, ha dirigit 5 tesis doctorals emmarcades en les seves línies de treball.

A nivell docent ha impartit docència bàsicament en les titulacions del grau i màster en Enginyeria Informàtica de la UdL. Ha participat en 19 projectes d’innovació docent, dos d’ells premiats amb la distinció Vicens Vives, 4 publicacions i 12 congressos d’àmbit docent.  

Pel que fa a la gestió, ha estat Cap d’Estudis, Sots-director i Director de l’Escola Politècnica Superior de la Universitat de Lleida (EPS). Com a Director de l’EPS ha estat membre fundador de la European Engineering Deans of Council (EEDC). En aquesta darrera etapa forma part de l’equip de govern de la UdL, primer com a vicerector d’Ordenació Acadèmica de la UdL i  actualment com a vicerector de professorat de la UdL.

La seva carrera acadèmica ha estat avaluada amb 5 trams de docència, 4 sexennis de recerca i 4 trams de gestió.

   Darrera modificació: