En marxa una nova instal·lació fotovoltaica a l'ETSEAFIV

La producció total de la UdL puja a 1.324,7 megawatts per hora a l'any

Descarregar pdf
plaques ETSEA
La nova instal·lació / Foto: Infraestructures-UdL
La unitat d'Infraestructures de la Universitat de Lleida (UdL) acaba de posar en marxa una nova instal·lació fotovoltaica d'autoconsum al campus de l'Escola Tècnica Superior d'Enginyeria Agroalimentària i Forestal i de Veterinària (ETSEAFIV). Concretament, 406 metres quadrats entre les cobertes dels edificis A i 5B, amb una potència de 78,44 kilowatts pic (kWp). Té la particularitat que una part s'ha usat per cobrir la claraboia d'un passadís amb panells semitransparents de doble cara. La producció estimada, de 117.000 kilowatts hora (kWh) anuals, gairebé dobla la de l'últim projecte solar de la UdL, a l'edifici Polivalent 1 de Cappont.
 
La darrera instal·lació de l'ETSEAFIV és un equipament amb injecció zero, el que significa que tota l'energia generada es quedarà als edificis, sense que en cap moment hi hagi exportació d'electricitat a la xarxa. A més, implica un estalvi en emissions de diòxid de carboni (CO2) de 70,13 tones mètriques (Tm) a l'any. Aquest campus de la UdL compta actualment amb 2.253,6 metres quadrats de plaques solars, amb una potència de 216,77 kWp i una producció de 517.000 kWh anuals. Infraestructures preveu instal·lar properament noves plaques en la zona tancada de la pista esportiva antiga d'aquest campus, amb una potència de 150 kWp.
 
En total, la Universitat de Lleida compta amb una superfície activa de plaques solars de 5.569 metres quadrats, que representen 883,2 kWp instal·lats i una producció estimada de 1.324,7 megawatts per hora (MWh) a l'any. L'energia generada suposa al voltant del 15% de la consumida. L'estalvi d'emissions de CO2, segons Infraestructures, és de 789,5 Tm/any.
 
La UdL va ser una de les primeres universitats en apostar per la producció d'energia elèctrica solar, l'any 2008. Amb les dos modalitats, exportació a xarxa i autoconsum, la universitat vol contribuir al canvi de model energètic i alineat amb els Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) de l'Agenda 2030 de les Nacions Unides.
 

MÉS INFORMACIÓ: