Novetats / Destacats

Universitat de Lleida

Exposició bibliogràfica: 100 Joan Brossa

Fins al 20 de gener de 2020 / El món màgic d’en #JoanBrossa, un poeta de la modernitat, transgressor del llenguatge i les formes convencionals, a l'exposició bibliogràfica de l'11 d’octubre al 20 de gener de 2020 al passadís dels Claustre de La Pensativa del Rectorat.

Exposició: El Llegat Literari de Miquel Lladó

Fins al 30 de setembre de 2019La mostra ens introdueix la figura de Lladó a través de fotografies, cartes, llibres impresos i autògrafs, alguns d’ells inèdits, del seu llegat, amb la voluntat d’oferir un acostament global a la vida i l’obra d’aquest poc conegut autor de Ponent.

Exposició fotogràfica: Una mirada a la cara oculta del món. El conflicte sahrauí

Fins al 4 d'octubre de 2019La mostra aplega fotografies d'Ariadna Cervelló als campaments sahrauís i la narració de les seves vivències a través dels relats de Joana Aran.

VI Edición Premios Iberus-CLH «Emprende»

Fins al 30 de setembre de 2019 / El principal objectiu d'aquesta iniciativa és fomentar l'esperit emprenedor mitjançant el reconeixement a la generació d'empreses per part de l'alumnat, titulats, personal d'administració i serveis i personal docent i investigador de les universitats pertanyents al Campus Iberus.

Exposició bibliogràfica: ARTS / 20 portades / 25 anys / 40 números

Exposició bibliogràfica: ARTS / 20 portades / 25 anys / 40 números des del 20 de maig fins el 31 d'octubre del 2019.

Festa de la Creació 2019

18 de juny / Recital de poesia a càrrec d’estudiants de Filologia Catalana, la poetessa Blanca Llum Vidal i altres escriptors voluntaris, i homenatge al poeta Joan Brossa amb la presentació del llibre digital Pompeu Fabra: el menhir i els arbres.

Exposició: Leonardo Torres Quevedo. Enginyer, científic, innovador

Del 21 de maig al 26 de juny / Leonardo Torres Quevedo, enginyer, científic i inventor nascut a Santa Cruz de Iguña al 1852, va patentar el primer aparell de radiodirecció del món. També va dissenyar màquines de càlcul, d'escriure, projectors i un punter làser, i va participar en el disseny i construcció de dirigibles, transbordadors, telefèrics i funiculars, incloent el que travessa les cascades del Niàgara, encara ara en ús.

16a Setmana de la Comunicació / Univers Sonor

Del 8 a l'11 de 2019 / L'evolució tècnica i temàtica de la ràdio és l'eix principal de la Setmana de la Comunicació de la UdL d'enguany.

9a Setmana de la Sostenibilitat de la UdL

Residu 0: viure sense plàstics d'un sol ús, és l'eix de la 9a Setmana de la Sostenibilitat de la UdL que es celebrarà a tots els campus del 24 al 30 d'abril de 2019.

Exposició bibliogràfica: Les dones i el dret

Exposició bibliogràfica Les dones i el dret, que es podrà veure fins al 12 de juny. La mostra compta amb un total de 10 expositors a través dels quals el públic , tindrà una visió del tractament que la dona té en el dret internacional i en el nostre ordenament jurídic.

Exposició: Ciència i tecnologia en femení

Fins al 8 de novembre de 2019 / Amb aquesta exposició coneixeràs el treball de científiques i tecnòlogues de prestigi a nivell global que varen contribuir a canviar el món, incloent dones referents del sistema innovador lleidatà.

Beques Campus Iberus Erasmus+ Pràctiques en països europeus

Inscripcions fins al 29 d'octubre de 2019 / El consorci Erasmus+ Spanish Universities for EU Projects, integrat per Campus Iberus i 13 universitats públiques de l'estat espanyol, ofereix la possibilitat de realitzar pràctiques Erasmus sense reconeixement de crèdits (pràctiques extracurriculars i per a recent titulats) als estudiants de grau, màster i doctorat de les universitats del consorci.

2n Premis Consell Social UdL

Fins al 20 de setembre de 2019 / El Consell Social convoca la 2a edició dels Premis consell Social UdL per reconéixer els millors treballs de final de grau (TFG) de l'estudiantat que continua cursant màster a la UdL, les empreses que s'hagin compromès més amb la Universitat, i a l'alumnat que amb dificultats vàries, gràcies al seu esforç, s'ha pogut titular i fer el (TFG) i vol matricular-se en un màster a la UdL.

Concurs "Tesis en 3 Minuts" de Campus iberus

Inscripcions fins l'1 d'octubre de 2019 / Aquesta iniciativa planteja als investigadors en formació el repte d'explicar el desenvolupament de la seua tesi doctorat en una intervenció limitada de temps, amb un llenguatge senzill, intel·ligible i accessible al gran públic. L'objectiu és atansar aquesta tasca de recerca a la societat i, al mateix temps, inculcar als joves l'interès en la divulgació científica.

XI Exposició col·lectiva PVCFPLASMA 2019

Fins al gener de 2020 / Mostra que, des de fa onze anys, organitza el departament de Producció Vegetal i Ciència Forestal (PVCF) del centre, on els 'artistes' són majoritàriament membres del personal docent i investigador del departament.

Exposició fotogràfica: Els drets dels infants

Del 3 al 28 de juny de 2019 / L'exposició fotogràfica gira entorn a diferents drets i als propis infants participants dels Serveis d’Intervenció Socioeducativa (SIS) i les Ciberaules de Lleida, que realitzaren el projecte. Amb la mostra es pot veure el treball fet entorn als drets dels infants i els serveis que integren la Xarxa, així com el treball que duen a terme.

Exposició: Nòmades: migracions forçades

Del 17 al 29 de juny de 2019 / L'exposició recull la selecció de 50 obres entre les 337 rebudes des de 45 països d’arreu del món, per  tal d'entendre les causes que provoquen els processos migratoris i remarcar la importància del Dret a Migrar. Organitzen: Coordinadora de ONG's de Lleida i Humoràlia.

Exposició: Ulisses Sessilú: Una odissea moderna

Del 16 al 30 de maig de 2019 / L'exposició s’estableix un paral·lelisme entre el viatge d’Ulisses per tornar a Ítaca i el viatge de les persones emigrades i refugiades per arribar a Europa. La idea va sorgir perquè sobre el mapa del Mediterrani els dos itineraris pràcticament es superposava.

V Simposi sobre Llibertat de Premsa

Del 2 al 3 de maig de 2019 / Enguany, el Simposi versarà sobre 'Periodisme, Veritat i Fake News'. Comptarà amb ponents que debatran sobre el la veritat al periodisme (aproximació des de la filosofia, l'ètica professional i el dret), sobre casos de desinformació i mentida news I sobre els eines contra la desinformació.

Repte Facultats UdL #O10kUdL

La Càtedra DOTS de la UdL promou el Repte Facultats UdL #O10kUdL que se celebrarà del 28 de març al 3 d’abril.

Descarrega’t l’App O10k, escull la teva Facultat, suma passos i aconsegueix premis. L’O10k és una APP per promocionar l’activitat física en la població i fomentar un estil de vida actiu.