Novetats i Activitats

Universitat de Lleida

 

Cicle de conferències: Els fonaments de la cultura xinesa

Del 21 de maig al 30 de març de 2017 / Des de l'Institut d'Estudis Ilerdencs de la Diputació de Lleida i de la Càtedra d'Estudis Asiàtics de la Universitat de Lleida es procurarà aquesta primavera de contribuir a la difusió de la realitat cultural, econòmica i política que probablement
dominarà l'esfera internacional del segle en què estem immersos.

2a Setmana de l'Antropologia

Del 24 al 29 d'abril de 2017 / Una setmana plena d’activitats gratuïtes per apropar-te a l’antropologia social. Propostes per a tots els públics: tallers, taules rodones, conferències, visites guiades, exposicions i cafès. Vine a conèixer el món des de nous punts de vista, a compartir mirades diverses i experiències!

2a Setmana de les Lletres Hispàniques

Del 20 al 26 d'abril de 2017 / La Setmana pretén divulgar els estudis de llengua espanyola i de literatura escrita en espanyol, mostrar a l'alumnat dels graus de Estudis Hispànics altres formes de vehicular els continguts i competències de la titulació, així com de debatre i conèixer temes relatius als seus assignatures, de la mà de professionals i especialistes de reconegut prestigi.

14a Setmana de la Comunicació

Del 3 al 6 d'abril de 2017 / La temàtica general d'aquesta edició és la ficció televisiva. Durant les conferències es debatrà sobre la narrativa seriada, tant en la ficció com en els docudrames, i tant des del punt de vista de la creació com de la narrativa i la distribució.

XIII Concurs de fotografia Mirades Pedagògiques

TIC, mediacions i educació

Fins a les 14h del 19 d'abril de 2017 / La Facultat d'Educació, Psicologia i Treball Social de la UdL convoca el Xlll Concurs de Fotografia 'Mirades pedagògiques', amb l'objectiu de promoure per mitjà de la creació fotogràfica una cruïlla de mirades a l'entorn del fet educatiu.

17è Seminari d'Arts Escèniques

Del 28 de febrer al 4 d'abril de 2017 / La relació entre les arts escèniques i les seves disciplines amb els processos de transformació social van tenint des de fa ja uns anys, riques i profundes experiències en àmbits de tots tipus. Aquesta edició vol apropar-nos a aquesta realitat donant-nos a conèixer algunes dels projectes més arrelats i actius al nostre país.

Exposició: Mirades per la Pau

Del 2 de març al 6 d'abril de 2017 / Exposició gràfica amb material audiovisal de Bàrbara Chamalanch que complementa el projecte educatiu de voluntariat; “Education Peace way” de Lana Kovačević.

Exposició: Cartografia històrica de les Terres de Lleida

Fins al 24 d'abril de 2017 / La Biblioteca de Lletres ha aplegat alguns exemplars de mapes i plànols antics de les terres de Lleida per donar-los a conèixer. Hi podem trobar mapes de Lleida ciutat i d’alguns pobles com Arbeca, Seròs, Àger, Almacelles o La Seu d’Urgell entre altres.

Exposició: Les altres cares del centre històric. Reptes i oportunitats d'una realitat desconeguda

Fins al 7 de març de 2017 / L'exposició de fotografies, obra dels alumnes de l'Escola d'Arts Municipal Leandre Cristòfol, pretén engegar un procés de reflexió, sensibilització i conscienciació en relació als prejudicis que puguin tenir sobre alguns col·lectius de persones que resideixen al centre històric o, fins i tot, del propi barri.

I Setmana d'Europa a la UdL

Del 2 al 10 de maig de 2017 / El Vicerectorat d’Estudiants i el Vicerectorat d’Activitats Culturals i Projecció Universitària us proposa, amb motiu de la celebració del Dia d’Europa el 9 de maig, un conjunt d’activitats culturals, en quatre llengües europees, durant les dues setmanes que l’envolten.

Exposició: petits tresors de la Biblioteca de Lletres

Del 24 d'abril al 2 d'octubre de 2017 / La Biblioteca de Lletres vol treure a la llum alguns exemplars destacats del fons de Reserva per tal de donar-los a conèixer a la comunitat universitària. Aquest fons, juntament amb el dels valuosos llegats dels quals som dipositaris i gestors, són d’accés restringit i es coneixen poc. Per aquesta raó, els anirem exposant temporalment per tal de fer-ne difusió.

VII Setmana de la Sostenibilitat

Del 20 al 26 d'abril de 2017 / Arriba una nova edició de la Setmana de la Sostenibilitat, dedicada enguany a un bé preuat i indispensable per la vida, escàs i malbaratat com és L'AIGUA.

Exposició: 20è Concurs de Cartells de la Universitat d’Estiu

Del 6 al 31 de març de 2017 / L'edifici polivalent acull fins a final de mes, els 53 originals presentats al 20è Concurs de Cartells de la Universitat d’Estiu de la Universitat de Lleida.

Exposició: Dones: del silenci a la paraula (el Feminisme Impertinent)

Del 8 de març al 8 de juny de 2017 / L’exposició bibliogràfica convida el visitant a realitzar un petit viatge a través de la història del Feminisme amb majúscules. Des dels seus inicis fins a l’assoliment de la democràcia, el visitant podrà realitzar un viatge històric de reivindicació i lluita per la igualtat entre les persones.

XXIV Temporada Musical de la UdL

Fins al 3 de maig de 2017

Concurs de fotografia #ContagiaFelicitat

Fins al 15 de març de 2017 / Aquesta activitat s'engloba dins un projecte més ampli anomenat #contagiafelicitat, un moviment que hem iniciat a Lleida l'any 2015 i pretén posar l’accent en aspectes positius i expressar el que ens fa feliços.

Exposició: Fotomath 2017

Fins al 19 de març de 2017 / Aquest concurs va nèixer amb l'objectiu de fer palesa la presència de les matemàtiques en la vida quotidiana, així com d'animar a la recerca, la creativitat i la divulgació d'aquesta ciència.

Exposició: Deconstruïnt la construcció: un tast d'arquitectura

Fins al 20 de febrer de 2017 / Des de la Biblioteca de Cappont us proposem l'exposició bibliogràfica Deconstruïnt la construcció: un tast d'arquitectura, que és una tria que, com un trencaclosques, barreja elements arquitectònics: maons, voltes, ciment, ferro i tot allò que conforma i forma les infraestructures que habitem.

Exposició: Llegums: cultiu, cultura i cuina

Fins al 30 de gener de 2017 / Aquesta activitat s'ha organitzat en commemoració de l'Any Internacional dels Llegums tal com ha estat declarat l'any 2016 per part de l'Assemblea de les Nacions Unides i la FAO, amb l'objectiu de augmentar la consciencia sobre la importància de les llegums i per tal de sensibilitzar a la població al voltant de l’interès d'aquests aliments