Novetats / Destacats

Universitat de Lleida

Beques d'Introducció a la Recerca

Fins al 15 d'octubre de 2020 / Aquesta convocatòria té com a objectiu promoure l'aprenentatge i la iniciació dels estudiants en l'àmbit de la recerca i està adreçada a estudiants que estiguin finalitzant estudis de grau o que estiguin cursant un màster oficial, mitjançant l’assignació d’una beca que els permeti iniciar-se en la recerca vinculada amb els estudis que estiguin cursant, facilitant-los així orientació professional i investigadora per al seu futur.

Premi Educació i Adolescència de la Càtedra Abel Martínez Oliva

Fins al 30 de novembre de 2020 / El premi vol fomentar vocacions pedagògiques i reconèixer els treballs dels estudiants de recerca de batxillerat, grau i màster -que hagin superat els seus TDR, TFG i TFM durant el curs 2019-2020- que comportin una millora de la pràctica educativa en l’etapa adolescent.

II Premi Aurèlia Pijoan Querol al millor TFG amb perspectiva de gènere

Fins al 4 d'octubre de 2020 / Al premi, dotat amb 1.000 euros, hi poden optar els Treballs Fi de Grau realitzats per alumnat de la UdL durant el curs 2019-2020, amb una nota mínima de 9, i que hagin incorporat la perspectiva de gènere.

Premis Iberus-CHL Emprende

Convocatòria oberta fins al 30 de setembre de 2020 / El Campus d'Excel·lència Internacional de la Vall de l'Ebre 'Campus Iberus' i CLH convoquen la VII Edició de el Programa de Premis a l'Emprenedoria: 'Iberus-CLH Emprèn', dotat amb 13.000 euros en premis, en les modalitats d'idea de negoci, d'empresa innovadora, i a la difusió.

17a Setmana de la Comunicació

Del 20 al 23 d'abril de 2020 / La Setmana de la Comunicació @setmanacomudl, en format virtual i dedicada enguany a l'adaptació de fets reals en diversos formats, comptarà amb la participació en streaming de Carles Porta, Lucía Alemany, Isaki Lacuesta, Álvaro Ortiz, Alfonso Zapico, Emilio Martí i Carolina Astudillo.

Exposició: Evolució en clau de gènere

Del 2 al 27 de març de 2020 / L'exposició al Centre de Cultures té com a objectiu trencar amb l'androcentrisme que des dels seus inicis ha emmarcat la nostra cultura i, en aquest context, els estudis sobre l'evolució humana.

Beques Easmus+ Spanish Universities for EU Projects

Fins al 16 de març de 2020 / El consorci Erasmus+ Spanish Universities for EU Projects, integrat per Campus Iberus i 13 universitats públiques de l'estat espanyol, ofereix la possibilitat de realitzar pràctiques Erasmus sense reconeixement de crèdits (pràctiques extracurriculars) als estudiants de grau, màster i doctorat de les universitats del consorci

18è Concurs de fotografia: Connect@ amb la Salut Mental infanto-juvenil

Fins al 13 de març de 2020 / La Facultat d'lnfermeria i Fisioteràpia, en el marc de la IX Jornada d'lnfermeria i Fisioteràpia, convoca el seu 18è Concurs de Fotografia per posar en valor el paper decisiu que juguen els professionals de la infermeria i la fisioteràpia en el benestar de la comunitat.

Agenda 2030: Una dècada per a actuar

24 de febrer de 2020 / Jornada de compromís de la UdL amb els Objectius de Desenvolupament Sostenible.

Exposició: L'univers de Boris Vian

Del 13 al 19 de febrer de 2020 / Una pinzellada sobre algunes de les seues novel·les més rellevants, sobre la seua faceta jazzística, la seua amistat amb el poeta francès Jacques Prévert, o el seu ingrés al Col·legi de Patafísica, són algunes de les qüestions que recull l'exposició i que completa el tribut a aquest artista prolífic, polièdric i compromès.

Exposició: La guerra civil espanyola: un conflicte fratricida

Del 17 de febrer al 30 d'abril de 2020 / Més d'un centenar d'instantànies, algunes inèdites, procedents de l'AFP, del fons Paul Nothomb (esquadrilla André Malraux), de la col·lecció del periodista Michel Lefebvre i d’arxius espanyols publicats els darrers anys sobre la guerra civil espanyola, conformen la mostra que es podrà visitar als claustres del Rectorat.

Exposició El silenci de la identitat. Una lectura artística de L’Enfant de sable de Tahar Ben Jelloun

Del 10 de febrer al 15 de març de 2020 / Exposició col·lectiva al vestíbul del Rectorat realitzada per alumnat de Batxillerat artístic i Batxibac del Col·legi Episcopal, que aplega 4 escultures i 7 obres graficoplàstiques desenvolupades mitjançant diferents tècniques, com 'objet trouvé', collage, guix i pintura.

Exposició: Cartografia de sòls a Catalunya

Del 13 de febrer al 13 de març de 2020 / L’exposició a l'ETSEA mostra l'evolució de la cartografia de sòls a Catalunya a través d'alguns dels mapes de sòls que a diferents escales s’han elaborat des de la creació de la Unió Internacional de la Ciència del Sòl, l'any 1923, fins als nostres dies

Webinar: Impactes de la Covid-19 en l’economia i l’empresa, amb Antón Costas

9 de juliol de 2020 / La Fundació Universitat de Lleida organitza el webinar, conferència/debat, titulat “Impactes de la Covid-19 en l’economia i l’empresa” impartit pel Dr. Antón Costas, catedràtic d’economia, columnista i president de la Fundació Cercle d’Economia. La inscripció és gratuïta i oberta a tothom.

Exposició: Impresiones íntimas

Fins al 27 de febrer de 2020 / Exposició de Marta López-Acevedo (exprofessora de la UdL), a la sala d'exposicions del Centre de Cultures (Campus 1 d'Octubre - Cappont).

Exposició permanent de Falles

Fins al 31 de gener de 2019 / exposició permanent de falles amb motiu de l'acte de celebració del 4t Aniversari de la proclamació de les Festes del Foc del Solstici d’Estiu als Pirineus com a Patrimoni Cultural Immaterial de la Humanitat, per la Càtedra Educació i Patrimoni Immaterial dels Pirineus.

Exposició bibliogràfica: 100 Joan Brossa

Fins al 20 de gener de 2020 / El món màgic d’en #JoanBrossa, un poeta de la modernitat, transgressor del llenguatge i les formes convencionals, a l'exposició bibliogràfica de l'11 d’octubre al 20 de gener de 2020 al passadís dels Claustre de La Pensativa del Rectorat.

XXVII Temporada Musical de la UdL (2019/2020)

Del 23 d'octubre de 2019 al 6 de juny de 2020 / Comença una nova Temporada Musical de la UdL, que enguay arriba a la seua 27a edició. L'entrada com sempre és gratuïta i oberta a la ciutadania.

V Concurs de Relats Curts

Fins al 28 de febrer de 2020 / Adreçat als estudiants matriculats en qualsevol dels Graus de la Facultat de Lletres inclosos els de mobilitat, així com als estudiants de 1r i 2n de batxillerat, Cicles Formatius i de 3r i 4t de la ESO de la circumscripció de Lleida.

Exposició: Dones que van canviar el món

Fins al 27 de febrer de 2020 / L'exposició, realitzada pel PCiTAL amb l'Associació de Parcs Científics i Tecnològics d'Espanya, visibilitza referents femenins en l'àmbit de la ciència i la tecnologia des d'Hipàtia d'Alexandria fins a les tecnòlogues de la UdL Luisa F. Cabeza, Teresa Capell, Magda Valls i Immaculada Viñas.

Exposició: Cendra i or. Retrats en stencil

Fins al 13 de gener de 2019 / Exposició Cendra i or. Retrats en stencil, per Llukutter, que es podrà veure fins el 13 de gener a la cafeteria del Rectorat.

Concurs IDEA-UdL-ODS d'idees de negoci innovadores per a l'assoliment dels ODS

Fins al 20 de febrer de 2020 / L’objectiu del concurs és detectar idees de negoci per impulsar la creació d’empreses innovadores i/o basades en coneixement tecnològic promogudes per estudiants, graduats/des o personal investigador en formació, amb la finalitat de fer realitat els Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) continguts en l’Agenda 2030.

XXIII Concurs de Cartells de la Universitat d'Estiu

Fins al 18 de febrer de 2020 / El termini de presentació de treballs finalitza el 18 de febrer de 2020, la dotació del premi és de 1.000 euros (tributs inclosos) i el concurs està obert a tothom que s'hi vulgui presentar.

Exposició: 25 anys de l'Aula de Poesia Jordi Jové

Fins al 10 de març de 2020 / L'any 2019 es commemoren els 25 anys de l'Aula de Poesia Jordi Jové. Per aquest motiu, la unitat de Biblioteca i Documentació se suma a la celebració amb aquesta exposició a la primera planta de la Biblioteca Jaume Porta, i una biblioguia.

XI Exposició col·lectiva PVCFPLASMA 2019

Fins al gener de 2020 / Mostra que, des de fa onze anys, organitza el departament de Producció Vegetal i Ciència Forestal (PVCF) del centre, on els 'artistes' són majoritàriament membres del personal docent i investigador del departament.

Exposició bibliogràfica: Llegat Sol-Torres

Fins al 30 d'abril de 2020 / Gaudiu aquesta petita mostra que hem triat entre un fons extens. Un recorregut on hi és present la vida lleidatana i d’arreu en tots els àmbits: opuscles, romanços, goigs, publicacions periòdiques i un llarg i ric etcètera de llibres de la literatura catalana.