La UdL acollirà el proper congrés europeu de malherbologia

Organitzat per investigadors d'aquesta àrea de l'ETSEAiFidV tindrà lloc al juny del 2025

Descarregar pdf
PHOTO-2022-06-21-18-05-50
Al darrer simposi de l'EWRS celebrat a Grècia es va decidir fer el proper a Lleida. FOTO: ETSEAiFidV
La Universitat de Lleida (UdL) acollirà el proper congrés de la Societat europea de malherbologia (European Weed Research Society-EWRS) que tindrà lloc el juny de 2025. Aquest serà el primer cop que aquesta trobada científica se celebrarà en una localitat de l'Estat espanyol.
 
L'organització del 20è congrés anirà a càrrec del Grup de recerca en Malherbologia i Ecologia Vegetal de l'Escola Tècnica Superior d'Enginyeria Agrària i Forestal i de Veterinària (ETSEAiFidV) de la UdL, especialitzat en l'estudi de la biologia, ecologia i els mètodes de control de les males herbes dels camps de conreu des de fa 25 anys. Tots els seus integrants són membre d'aquesta societat científica que aplega uns 700 investigadors de 54 països de tots els continents.
 
Aquest encàrrec de la junta directiva de l'EWRS realitzat als investigadors de la UdL en el darrer congrés a Grècia "esdevé un reconeixement a l'activitat de recerca que du a terme el nostre grup així com del seu nivell d’internacionalització", explica el seu director, el catedràtic de la UdL, Jordi Recasens.

Els organitzadors preveuen l'assistència al congrés de prop de 350 persones, majoritàriament procedents de diferents països d'Europa, especialistes en ecologia de males herbes i de resistència als herbicides. Pel que fa al comitè organitzador, a més del grup de Malherbologia, hi hauran representants del Centre d'Investigació i Tecnologia Agroalimentària d'Aragó (CITA), de la Universitat Politècnica de Catalunya i del departament d'Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural de la Generalitat de Catalunya, tots formats en el grup de la UdL, afegeix Recasens.

L'EWRS es una organització internacional creada als anys 70 per promoure la investigació científica en biologia, ecologia i maneig de males herbes. En els seus diversos grups de treball, els investigadors de la UdL participen en el de males herbes resistents als herbicides, plantes invasores, maneig en sistemes àrids i semiàrids, males herbes i biodiversitat i modelització de l'emergència i del desenvolupament.