Exàmens oficials de català

L'Institut de Llengües organitza dues convocatòries anuals dels exàmens interuniversitaris CLUC català dels nivells A2, B1, B2, C1, C1 per al PDI, C2, una al febrer i l'altra al juny, i de Català jurídic, només al juny.

Per accedir-hi cal:

  • Ser alumne d’un dels cursos de català organitzats per l’Institut de Llengües. Les taxes d’examen ja van incloses en el preu del curs.
  • Haver estat alumne dels cursos anteriors de català i no haver-se presentat a examen o no haver-lo superat. Cal abonar les taxes d’examen corresponents: UdL: 50 € / Externs a la UdL: 75 €
  • Ser PDI (personal docent i investigador) per presentar-se a l’examen de nivell de suficiència per al PDI (C1) amb formació prèvia o sense formació. Les taxes d’examen són gratuïtes.
  • Com a novetat, NOMÉS per a la comunitat universitària: estudiants, PAS (personal d’administració i serveis) i PDI (personal docent i investigador) pot presentar-se a l’examen de català de nivells B2, C1, C2 i català jurídic (en el cas de català jurídic, només a la convocatòria de juny) sense haver fet prèviament el curs. Places limitades. Taxes d’examen: 120 €
  • Com a novetat, les persones externes a la UdL poden presentar-se a l’examen de català jurídic sense haver fet prèviament el curs (només a la convocatòria del juny). Places limitades. Taxes d’examen: 150 €

 

Informació sobre els exàmens (tipologia d'exercicis, models d'exàmens, criteris d'avaluació): web de la Comissió Interuniversitària de Formació i Acreditació Lingüístiques de Catalunya (CIFALC).

Els certificats són homologats als de la Generalitat de Catalunya.

CONVOCATÒRIES del 2021: 13 de febrer i 12 de juny de 2021

Informació sobre la convocatòria del 13 de febrer, si les condicions sanitàries ho permeten:

EXÀMENS DE LLENGUA CATALANA B2, C1, C1 per al PDI, C2

  • Els alumnes dels cursos del 1r quadrimestre del curs 2020-2021 no han la matriculació. Rebran informació sobre l’examen oral i escrit a través del correu electrònic del Campus Virtual de cada curs. Més informació
  • Per als alumnes d'altres convocatòries dels cursos de català de l'Institut de Llengües (no presentats o no aptes) i per al PDI de la UdL (personal docent i investigador) que es vulgui examinar del Certificat de nivell de suficiència per al PDI (C1). Més informació
  • NOVETAT: NOMÉS per a la comunitat universitària UdL: estudiants, PAS i PDI: possibilitat de fer l’examen de català de nivells B2, C1, C2 sense haver fet prèviament el curs. Places limitades. Més informació

Abans de fer la matriculació, cal que tingueu clara la informació següent perquè la necessitareu per poder completar el procés:

  • Si NO sou membres de la comunitat universitària (és a dir, no sou PAS, PDI, alumne o exalumne oficial) heu d’accedir al registre online.
  • Si SOU membres de la comunitat universitària o ho heu estat: heu d'accedir a la preinscripció amb usuari i contrasenya UdL (cliqueu directament l'enllaç que trobareu més avall del nivell de la llengua del qual us voleu examinar). Si no recordeu la contrasenya, heu de recupereu-la a https://credencials.udl.cat/ o poseu-vos en contacte amb suport@asic.udl.cat.

En cas que tingueu algun problema per accedir-hi, envieu un correu a il.suportmatricula@udl.cat

ACCÉS A LA MATRICULACIÓ del 18 al 27 de gener. Cliqueu damunt del nivell del qual us voleu matricular (matrícula tancada fins al dia 18 de gener).

Examen de nivell B2 de llengua catalana

Examen de nivell C1 de llengua catalana

Examen de nivell C1 per al PDI de llengua catalana (només per al personal docent i investigador de la UdL)

Examen de nivell C2 de llengua catalana

 

Un cop feta la matriculació, la Secretaria de l’Institut de Llengües comprovarà la documentació requerida i enviarà la butlleta per fer el pagament.

La matrícula queda formalitzada en el moment de fer el pagament.

En cas de renúncia a la matrícula, s'ha de comunicar per escrit a l'adreça electrònica de l’IL institutdellengues@udl.cat per tenir-ne constància. Consulteu la normativa acadèmica per a qüestions sobre anul·lacions de matrícula.

 

 

 

 

CIFALC_12052014