Sol·licitud

 Descarregar pdf

Com fer la sol·licitud?


1.  ABANS D'EMPLENAR LA SOL·LICITUD EN LÍNIA, CAL TRIAR DESTÍ:

 

  • A QUINS DESTINS PUC ANAR? 

Consulta la LLISTA DE PLACES que hi ha disponible per al teu centre i per a la teva àrea d'estudis (o un àmbit similar). 

Llegeix atentament la descripció de la plaça per conèixer la durada, els requisits d'idioma, si el conveni està vinculat a un departament/campus o titulació en concret, etc.

Consulta el web de la universitat de destí i busca el seu pla d'estudis, per poder triar les assignatures que siguin més adients per a tu. Pots partir de l'enllaç que trobaràs a l'apartat "assignatures" dins la descripció de la plaça. Cerca les assignatures que ofereixen als estudiants erasmus (exchange students, incoming students...). Comprova el seu calendari acadèmic, les dates aproximades en què comencen les classes allà, abans de decidir en quin semestre vols marxar.

Fixa't bé en l'idioma en què s'imparteixen allà les assignatures concretes que tu vols cursar. Aquest serà el teu idioma de mobilitat i és la llengua que hauràs d'acreditar en el moment de fer la sol·licitud amb un certificat, on consti el nivell requerit de la plaça (o superior).

 

  •  QUANTES UNIVERSITATS PUC SOL·LICITAR? 

Com a màxim, es poden demanar fins a 5 destins, per ordre de preferència, sempre que totes aquestes destinacions siguin del teu interès.  No posis cap destí que no t'interessi realment, perquè pots ser seleccionat per anar a aquesta universitat. Només es concedeix un únic destí per persona.

La llista de destins sol·licitats pot incloure tant places del programa Erasmus com places del Programa de Mobilitat de la UdL; la convocatòria és la mateixa.

 

  • QUINES ASSIGNATURES DE LA UdL PUC CONVALIDAR?

Consulta el reglament de mobilitat al web de la teva facultat, per conèixer quins són els criteris de convalidació que hauràs de tenir en compte a l'hora de triar assignatures.

Assisteix a la sessió informativa del teu centre, per a més informació acadèmica i per conèixer el teu coordinador/a de mobilitat.

Prepara el learning agreement provisional de cada destí que demanis, amb la proposta d'assignatures que vols fer a destí i les que vols convalidar a la UdL. La plantilla del document està disponible dins la convocatòria, a l'apartat "Documentació".  Com que a cada universitat s'ofereixen assignatures diferents, hauràs de presentar un learning agreement diferent per a cada universitat que demanis.

Contacta per email amb el teu coordinador/a de mobilitat per verificar si aquesta proposta d'assignatures i crèdits és viable. Li pots enviar el document provisional. 

Tinguis present que en el programa Erasmus Estudis NO és possible realitzar únicament pràctiques.

 

  • QUINS ALTRES CRITERIS PUC CONSULTAR PER DECIDIR LA DESTINACIÓ?

Accedint a la pàgina web de cada universitat, a més del pla d'estudis, també hi trobaràs informació pràctica adreçada als estudiants Erasmus ("incoming students" o "exchange students"), que et pot resultar útil a l'hora de triar destí. Per exemple, informació sobre allotjament al país de destí, calendari acadèmic, cursos d'idioma, application requirements, altres serveis de suport a l'estudiant, etc.

 

2.  PREPARAR LA DOCUMENTACIÓ QUE CALDRÀ PENJAR EN LÍNIA:3.  EMPLENAR EL FORMULARI DE SOL·LICITUD (en línia): 

Abans de fer la sol·licitud, t'has de REGISTRAR al portal de mobilitat de la UdL: Cal anar a "inscripció" (part dreta de la pantalla), crear-te un usuari i una contrasenya (de 8 caràcters mínim, que inclogui un número, una majúscula i també un caràcter especial, com a mínim).  Posa el teu nom i cognoms en majúscules i sense accents. Recorda bé la contrasenya que t'has creat, per poder tornar a accedir a la sol·licitud posteriorment i poder fer canvis, si és necessari.

Després, cal anar a "inici de sessió" (part esquerra de la pantalla) i utilitzar l'usuari i contrasenya que t'has creat.

La sol·licitud es pot modificar i guardar tants cops com sigui necessari, fins que sigui enviada. Un cop estigui completada i enviada en línia, ja serà definitiva i no es podrà modificar ni serà accessible.

  • Fes clic AQUÍ per accedir al PORTAL de Mobilitat. Busca el FORMULARI anomenat "Sol·licitud Erasmus i Mobilitat UdL 2023/24"  (el formulari només estarà disponible durant les dates en què estigui oberta la convocatòria)4. 
PUJAR LA DOCUMENTACIÓ (en línia):


Caldrà adjuntar en línia, dins la mateixa sol·licitud, la documentació requerida.

Per a la correcta visualització de la documentació, convé que els documents escanejats tinguin suficient resolució per ser llegits correctament.

 


5. ENVIAR (en línia):

Un cop hagis emplenat tots els apartats del formulari i hagis carregat els documents en línia, només caldrà prémer el botó d'ENVIAR.
 

MOLT IMPORTANT: 
Si l'estudiant ha començat una sol·licitud en línia, però finalment no l'envia dins del termini establert, es considerarà que ha desistit de la petició i no serà admès per al procés de selecció.
 

Últim dia per enviar la sol·licitud (en línia):   12 de desembre de 2022


 

   Darrera modificació: