Nous Estatuts de la UdL: procés participatiu

La Universitat de Lleida està immersa en un procés de reforma dels seus Estatuts. L’aprovació de la Llei Orgànica del Sistema Universitari i el compromís del rector en el seu programa de govern són els motius per portar a terme aquest projecte, que plantegem com una oportunitat per actualitzar i adaptar els Estatuts als nous requeriments del món universitari i dotar-la d’un marc de governança que li permeti fer front als reptes futurs.

Per iniciativa del rector, el Consell de Govern del passat 20 de juliol de 2023 va aprovar el procediment a seguir per preparar un text articulat al Claustre.

En la primera fase del procés, una Ponència nomenada pel rector va preparar, entre els mesos de setembre i desembre de 2023, un primer text articulat. Després d’una revisió per part de l’equip de govern, el text va ser traslladat a la Comissió per a la Reforma dels Estatuts de la Universitat de Lleida, formada per persones dels diferents àmbits i col·lectius de la Universitat. Entre els mesos de gener i maig de 2024, la Comissió ha treballat sobre el text de la Ponència, revisant-lo i fent-hi aportacions per arribar al document que ara presentem, alhora que obrim un procés participatiu.

En aquesta tercera fase de participació oberta, es convida a totes les persones que formen part de la comunitat universitària de la UdL a revisar el document i a fer les aportacions que creguin oportunes. Un cop tancat aquest procés participatiu, la Comissió revisarà i debatrà les aportacions rebudes i elaborarà el document dels nous Estatuts de la Universitat de Lleida que el rector presentarà al Claustre per ser sotmès a la seva aprovació.

En els següents enllaços podreu accedir al document i al formulari, que és la via que la Comissió ha establert per a la presentació de les vostres aportacions.

El formulari per fer propostes de modificació estarà obert fins al 15 de juliol a les 12 del migdia.
 
 

Visites del rector

A fi de facilitar i animar a la participació en aquesta fase oberta, el rector visitarà els diferents campus de la Universitat per presentar la proposta d’Estatuts a la comunitat. El calendari és el següent:

 

Data14 de maig16 de maig21 de maig23 de maig28 de maig
Hora A les 13h A les 13h A les 13h A les 13h A les 13h
Campus Cappont Salut Lletres ETSEAFiV Igualada
Espai Auditori Centre de Cultures Aula 0.03 Sala d'Actes Sala d'Actes edifici principal Aula 1.11 Ciències de la Salut