8es Jornades Visions del Món Africà: Cultures africanes per la pau. El llegat de Cheikh Ahmadou Bamba

Informació de l'esdeveniment
Lloc:
Saló Víctor Siurana i Sala de Juntes 2n pis / Rectorat
Web:
Programa de la 8a Edició Visions del Món Desigual: Cultures africanes per la Pau
Inici:
Finalització:

Les 8es Jornades Visions del Món Africà es centraran enguany en les contribucions a la Pau fetes des del continent africà, especialment els plantejaments introduïts per la figura de Cheikh Ahmadou Bamba, fundador de la confraria Muridiyya, via islàmica que aplega gairebé la meitat de la població senegalesa i que reuneix a bona part de la població africana que viu entre a Catalunya fa anys.

La temàtica principal de les jornades és “Cultures africanes per la pau: el llegat de Cheikh A. Bamba (fundador de la Muridiya)”. Aquestes jornades tenen l’objectiu de promoure els valors de la pau, la tolerància i la convivència ensenyats per l’Islam i recordats pel gran mestre sufí senegalès Cheik A. Bamba (1853-1927). Cheik Amadou Bamba va simbolitzar la filosofia de la pau i de la no violència de forma notable a l'igual que altres icones mundials provinents d’altres cultures com Mahatma Gandhi i Martin Luter King. El seu pensament  sobre “la Jihad a través del coneixement i l'ètica” constitueix una contribució vigent a les relacions pacífiques entre el món musulmà i altres religions i entre els africans i altres cultures en un món en que altres veuen una lluita entre civilitzacions.

Visions del món africà es completa amb l'exposició sobre la no-violència a l'Islam Cheikh Ahmadou Bamba, un defensor de la pau musulmà, que es podrà veure fins el 26 de novembre, al segon pis de l'edifici del Rectorat

8a Edició Visions del Món Desigual Cultures africanes per la Pau