Concert: Rumbesia presenta 'Guernica' / En suport a La Marató de 3Cat

1r Cicle Música a la UdL

Informació de l'esdeveniment
Lloc:
Sala d'Actes (Rectorat)
Web:
Rumbesia presenta 'Guernica'
Inici:
 | 

Recital de poesia i música amb el bombardeig de Gernika i l'obra de Picasso com a referents: Rumbesia presenta “Guernica”, en el marc del 1r Cicle Música a la UdL; a càrrec de Jose Panzano (guitarra i veu), Jordi Esteve (percussió i veu), Joan Sardans (violí i veu) i Ignacio Sabadell (baix elèctric).

Guernica es un recital de poesia i música sobre el bombardeig i la interpretació del quadre pintat per Picasso l'any 1937 per encàrrec de la II República, per donar visibilitat als horrors de la guerra i el bombardeig genocida de Guernica.

El Guernica és poesia escrita en rimes plàstiques, amb versos de dolor. En aquest recital repasarem els 3 moments del bombardeig, alhora que farem un recorregut poètic-musical per les diferents figures que apareixen en el quadre de Picasso. Ens fixarem en els detalls amagats a la pintura aprofundint en totes les cares d’aquest episodi terrorífic de la història.

Amb l’espectacle Guernica, Rumbesia trenca els seus propis límits i s’aventura en l'exploració i interpretació d'una obra plàstica de ressò mundial. Rumbesia es un exercici d'expressió creativa que conjuga la poesia i la música per transmetre sentiments. Amb Guernica, la incorporació de la pintura permet transmetre amb més intensitat el missatge de la memòria històrica a través de una experiència multisensorial.

 

Concert: Rumbesia presenta 'Guernica' Rumbesia presenta 'Guernica' / https://www.guernica.cat