Conferència: El primer home a la lluna

Amb José Manuel Grandela (enginyer controlador de satèl·lits i naus espacials, membre de l'equip tècnic de comunicacions amb l'Apol·lo XI de Neil Armstrong)

Informació de l'esdeveniment
Lloc:
Sala d'Actes del Rectorat
Organitza:
Societat Astronòmica de Lleida
Web:
La missió Apol·lo XI 50 anys després
Inici:
 | 

Conferència: El primer home a la lluna, a càrrec de José Manuel Grandela (enginyer controlador de satèl·lits i naus espacials, membre de l'equip tècnic de comunicacions amb l'Apol·lo XI de Neil Armstrong), dins el cicle "La Missió Apol·lo XI: 50 anys després".

El 20 de juliol de 1969, la nau Apol·lo XI arribava a la Lluna, mentrestant a la Terra, els nervis a flor de pell. El mòdul lunar "Eagle" va tenir una errada i Neil Amstrong va agafar el control, en aterrar va dir «Houston, aquí Base Tranquilitat, l’Eagle ha aterrat».

Els primers en sentir aquestes paraules eren a Fresnedillas de Robledo, entre ells el Sr. José M. Grandela. El seu esforç va permetre que la missió fos tot un èxit.

Neil Armstrong va dir: “Sense les comunicacions mantingudes entre l'Apol·lo XI i l'estació a Fresnedillas, el nostre aterratge a la Lluna no hauria estat possible.”

José M. Grandela ha participat professionalment durant 40 anys a tots els programes espacials tripulats de la NASA, com l'Apol·lo a la Lluna, el laboratori orbital Skylab, la primera missió espacial internacional Apol·lo-Soyuz. També ha estat membre dels equips de control a les missions interplanetàries (Mariner, Pioneer, Viking, Magellan, Voyager, Helios, Cassini, etc.), així com a les missions dels transbordadors espacials Space Shuttle (Columbia, Challenger, Discovery, Atlantis i Endeavour ).

Grandela fou el tècnic de comunicacions que va estar present a Fresnedillas del Robledo al moment de l'allunatge del mòdul Eagle, essent un dels primers homes a la Terra en sentir la veu de l'astronauta Neil Amstrong al moment de dir la coneguda frase: "That's one small step for man; one giant leap for mankind” (Aquest és un petit pas per a un home, un gran salt per a la humanitat).

Us convidem a assistir-hi i a gaudir de l'experiència de primera mà relatada per la persona que la va viure.

Activitat d'accés lliure i gratuït.

grandela