Exposició: 30 anys de la teva Marató

Informació de l'esdeveniment
Lloc:
Vestíbul edifici Polivalent / Cappont
Inici:
 | 
Finalització:

El Campus Cappont de la Universitat de Lleida acull a partir d’avui l’exposició itinerant “30 anys de la teva Marató”, un viatge emocional en el temps que recorre les tres dècades d'història d'aquest projecte solidari a través dels cartells que l'han protagonitzat i de les fites aconseguides per cada edició. La mostra s’ha inaugurat aquest matí en un acte al vestíbul de l’Edifici Polivalent en què ha participat Olga Martín Belloso, vicerectora de Recerca i Transferència de la UdL, i Lluís Bernabé, director de la Fundació La Marató de TV3.  

“La Marató és un projecte que combina la solidaritat de tothom que hi participa amb el suport a la investigació científica per aconseguir una millor qualitat de vida. A la UdL vivim aquestes dues fases: són molts els estudiants, els professors i el personal d’administració que s’implica cada any, amb molt entusiasme, en iniciatives per recaptar recursos. I després també participem de la distribució d’aquests fons per fer projectes de recerca. Per això és tot un honor tenir aquí una mostra que repassa la història d’aquest projecte”, ha explicat Olga Martín Belloso.  

"Aquesta exposició vol reflectir un sentiment de pertinença. És un agraïment a la implicació de la gent en aquest projecte solidari. Les persones necessitem sentir-nos estimats, abraçats, i ho aconseguim quan formem part d'una comunitat o d'una família. La Marató és una família i us agraeix la vostra pertinença", ha explicat Lluís Bernabé.

L’exposició, que es podrà visitar en aquest espai fins al 5 de maig, fa un repàs dels cartells publicitaris de cada edició de La Marató, acompanyats d'informació complementària com ara els presentadors dels programes, el marcador final, el nombre de projectes de recerca finançats i els equips d'investigació implicats. A més, es poden recordar els espots que han protagonitzat les campanyes de divulgació a través dels codis QR que acompanyen cada cartell.

La mostra es va estrenar el mes d'octubre del 2021 al Teatre Nacional de Catalunya i ja ha passat per l’Auditori Palau de Congressos de Girona, l’Espai Carmen Thyssen de Sant Feliu de Guíxols i el Teatre Tarragona.  

 

Exposició itinerant “30 anys de la teva Marató”