Exposició: Els Murs d’Europa

Informació de l'esdeveniment
Lloc:
Vestíbul de la planta -1 del Centre de Cultures
Web:
Exposició: Els Murs d’Europa
Inici:
Finalització:

 

“Si fos la pàtria com una mare afectuosa que dóna abric i suport als seus fills, si se’ls hi donés terres i eines per sembrar, ningú abandonaria la seva pàtria per anar a pidolar el pa a d’altres països on se’ls menysprea i se’ls humilia”.

Librado Ribera, professor i periodista anarquista (1868 – 1932)

El Cicle de Cinema i Drets Humans, que organitza Desenvolupament i Cooperació de la UdL en col·laboració amb altres entitats, presenta la mostra Els Murs d'Europa. Una selecció de fotografies realitzades pels activistes de Fotomovimiento, Bru Aguiló, Rober Astorgano, Tono Carbajo, Manu Gómez, Antonio Litov, Mònica Parra, entre setembre de 2015 i abril de 2016 quan seguien la ruta que fan persones refugiades i migrades.

L'exposició pretén mostrar en imatges l’èxode de persones més importants des de la Segona Guerra Mundial i el resultat de les vergonyants polítiques migratòries de la Unió Europea, que estan convertint en un immens cementiri l’estimat Mare Nostrum i matant l’esperança de milers de persones, expliquen els autors. Són una cinquantena de imatges realitzades des de la primera entrada de persones que fugen dels seus països per l’estació de tren de Budapest – Kelleti, al setembre de 2015, fins el tancament de la frontera macedònia i els atacs amb gasos lacrimògens i bales de goma de la seua policia el 13 d’abril de 2016.

Aquesta mostra, que es podrà veure fins al 20 de gener, compta amb la col·laboració de la Plataforma No en el nostre nom.

 

elsmurspoli-fotomovimiento http://fotomovimiento.org/