Exposició: GEOGRAFIES Josep Vallverdú

Informació de l'esdeveniment
Lloc:
Biblioteca Pública de Lleida
Web:
Exposició: GEOGRAFIES Josep Vallverdú
Inici:
 | 
Finalització:
Inici de l'exposició itinerant GEOGRAFIES Josep Vallverdú, produïda per la Diputació de Lleida a través l’Institut d’Estudis Ilerdencs, amb la Universitat de Lleida, dipositària del Fons Vallverdú, i la Biblioteca Pública de Lleida, i amb la col·laboració de la Institució de les Lletres Catalanes i l’Ajuntament de Lleida, amb motiu de la commemoració de l’Any Josep Vallverdú.
 

Comissariada per Carme Vidal Huguet, l'exposició presenta Josep Vallverdú com un home de geografies: Lleida, Sant Martí de Maldà, Barcelona, Sant Feliu de Guíxols, Balaguer, on tornarà, Puiggròs, les Borges Blanques i l’Espluga de Francolí. Cada geografia lligada a la seva vida i obra. Aquesta mostra, que és la primera que presenta tot el conjunt d’obra imprès de Josep Vallverdú, és l’aportació a l’Any que en celebra el centenari, de l’escriptor. I ho fa en itinerància (del 14 d’abril al 20 de juny): de la Biblioteca Pública de Lleida a Barcelona, al Palau Robert; de Barcelona a Girona, a la Biblioteca Carles Rahola; i, de Girona, al Tinglado 1 del Port de Tarragona.

L’exposició GEOGRAFIES Josep Vallverdú presenta, alhora, vida i obra. Una obra escrita per qui ens diu que és “escriptor per vocació” i que des de la literatura infantil i juvenil, passant pels llibres personals -en tota la seva varietat de registres, des de memòries, biografia i autobiografia, dietaris, semblances i llibres de viatges- fins a la narrativa per a adults, l’assaig, la poesia o la traducció ens ofereix més de tres-cents títols que comprenen la producció literària de l’autor entre els anys 1938 i 2023. Tres-cents dos llibres, dels quals la UdL en facilita 279 títols procedents principalment del Fons Josep Vallverdú, i d’una petita part del Fons Josep Maria Aloy. D’aquests 279 títols, 8 corresponen a obra inèdita, manuscrits de l’obra juvenil escrita entre 1938-1948.

 

Exposició: GEOGRAFIES Josep Vallverdú