Exposició: La guerra civil espanyola: un conflicte fratricida

Informació de l'esdeveniment
Lloc:
Passadissos dels Claustres del Rectorat
Inici:
 | 
Finalització:
 
18.30h Inauguració oficial a la Sala de Juntes del 2n pis del Rectorat.
 
19.00h Conferència: Intervenciones y no intervenciones extranjeras en la guerra civil española, a càrrec de Gilbert Grellet (periodista vinculat a AFP i escriptor).
 
19.35h Testimoni de Juan Ocaña, fill d’un republicà espanyol exiliat a França que sobrevisqué a Mauthausen.
 
L'exposició es clourà el 29 d'abril amb la xerrada de la historiadora de l'art i doctora en estudis germànics, Liliane Meffre, sobre l'intel·lectual alemany Carl Einstein (1885-1940), amic i ajudant de camp de Buenaventura Durruti al front d'Aragó.
 
La mostra està formada per un total de 126 fotografies. Procedeixen de l'AFP, del fons Paul Nothomb (esquadrilla André Malraux), de la col·lecció del periodista Michel Lefebvre i d’arxius espanyols publicats els darrers anys sobre la guerra. Una part de les imatges és inèdita. El conjunt va ser exhibit a Perpignan el 2016, en ocasió de la commemoració de l’inici de la Guerra Civil espanyola.

L’exposició presenta una visió força completa de la Guerra Civil: des dels inicis de l’alçament militar els dies 17 i 18 de juliol de 1936 contra les forces republicanes, fins la victòria dels insurrectes l’abril de 1939. La darrera part (20 fotografies) “Després de l’exili”, evoca el destí compartit per molts dels exiliats, especialment a França.

 

Notícies relacionades

 

expoUdLguerracivil2020b