Exposició: Sals de brolladors i aigües minerals

Dia Mundial de l'Aigua

Informació de l'esdeveniment
Lloc:
Planta 0 de la biblioteca (edifici 3) de l'ETSEAFIV / Agrònoms
Web:
Biblioguia: Dia Mundial de l'Aigua: Introducció
Inici:
 | 
Finalització:
Inici de l'exposició Sals de brolladors i aigües minerals que es podrà veure fins el 7 de maig i que inclou tast de sals.

En aquesta exposició és pot veure una mostra de diferents aigües minerals i tipus de sal de brollador de diferents salines catalanes, com Gerri de la Sal, Salí de Cambrils, Vilanova de la Sal i tambéprovinents de les Salines de Leintz Gatzaga, al Pais Basc. Tot això acompanyat d'uns panells explicatius que us guien al llarg de l'exposició. Durant la visita es pot fer un tast de diferents sals. L’exposició també va acompanyada d’una biblioguia on trobareu detallada informació referent a aquest tema:

https://biblioguies.udl.cat/diamundialdelaigua/

Des del 1993 se celebra, cada 22 de març, el Dia Mundial de l'Aigua. Així ho va establir les Nacions Unides amb l'objectiu de promoure la importància de l'aigua dolça al planeta. A més, la commemoració d'aquest dia dóna suport a l'assoliment de l'Objectiu de Desenvolupament Sostenible 6, la finalitat del qual és garantir l'accés a l'aigua neta i un sanejament adequat a tota la població mundial abans del 2030.

A més, la commemoració d'aquest dia pretén recordar la importància del compliment de l'Objectiu de Desenvolupament Sostenible 6. Aquestes són algunes metes que cerca assolir aquest ODS fins al 2030

  • Aconseguir l'accés universal i equitatiu a l'aigua potable de tota la població
  • Millorar la qualitat de l'aigua reduint la contaminació, eliminant-ne el vessament i minimitzant l'emissió de productes químics i materials perillosos.
  • Augmentar l'ús eficient dels recursos hídrics en tots els sectors i assegurar la sostenibilitat de l'extracció i l'abastament d'aigua dolça per fer front a l'escassetat.
  •  Protegir i restablir els ecosistemes relacionades amb l'aigua, inclosos els boscos, les muntanyes, els aiguamolls, els rius, els aqüífers i els llacs.
Exposició: Sals de brolladors i aigües minerals