Exposició permanent de Falles

Informació de l'esdeveniment
Lloc:
3r pis Facultat d’Educació, Psicologia i Treball Social (Campus 1 d'Octubre - Cappont)
Web:
Premsa UdL / Falles del Pirineu, a la Facultat d'Educació Psicologia i Treball Social
Inici:
Finalització:
 
Inici de l'exposició permanent de falles amb motiu de l'acte de celebració del 4t Aniversari de la proclamació de les Festes del Foc del Solstici d’Estiu als Pirineus com a Patrimoni Cultural Immaterial de la Humanitat, per la Càtedra Educació i Patrimoni Immaterial dels Pirineus.
 
En total són setze falles: una dotzena que s'han col·locat als murs de les escales que duen del segon al tercer pis del centre, i quatre més ubicades en un despatx de la tercera planta. Es tracta de les falles que el juny de l'any passat van viatjar a Washington per ser exposades a Smithsonian Folklife, una de les exposicions més importants. del món dedicada al patrimoni cultural i immaterial
 
Les falles van ser cedides per diferents pobles fallaires d'Andorra, França, Aragó i Catalunya, com ara Senet, Pont de Suert, Vilaller, València d'Àneu, Les, Saún, Vilaller, Isil, Alins, Sent Bertran de Comenge, Bagà, Sant Julià de Cerdanyola, entre d'altres. Fetes amb fusta de til·ler, avet, bedoll, pi, cirerer o avellaner, fan des del metre i mig (les falles infantils) fins als tres metres d'alçada.
 
expofallesUdL2019