Llegim bell hooks: Tot sobre l'amor

En el marc del 23 d'abril, Diada de Sant Jordi i Santa Jordina i Dia Mundial del Llibre

Informació de l'esdeveniment
Lloc:
Centre d'Estudis i Documentació de les Dones, Biblioteca (Cappont)
Web:
Llegim bell hooks: Tot sobre l'amor
Inici:
 | 

Llegim bell hooks: Tot sobre l'amor, sessió única de club de lectura, amb Anabel Ramos Rebollo, activitat en el marc del 23 d'abril, Diada de Sant Jordi i Santa Jordina i Dia Mundial del Llibre, organitzada pel Centre Dolors Piera per a dinamitzar el CEDD entre la comunitat universitària i a la ciutadania, en general, que dinamitzarà la bibliotecària Anabel Ramos Rebollo. 

Amb el nom de Gloria Jean Watkins, bell hooks va néixer el 1952 a Kentucky (Estats Units). Prolífica escriptora i activista feminjista negra, el seu treball ha estat sempre presudit per l'estudi i la crítica de la interseccionalitat de gènere, classe i raça. Obres seues són Ain't I a Woman? Black Women and Feminism (1981), Yearning: Race, Gender, and Cultural Politics (1990), Where we stand: class matters (2000) o Writing beyond race: living theory and practice (2013).

Al llibre Tot sobre l'amor l'escriptora bell hooks reformula la concepció del concepte 'amor', tot oferint noves formes radicals en mostrar la seva interconnexió a la nostra vida privada i pública. En onze capítols concisos, hooks explica com les nostres nocions quotidianes del que significa donar i rebre amor sovint ens fallen, i com aquests ideals s'estableixen a la primera infància.

Ofereix un replantejament de l´amor propi (sense narcisisme) que aporta pau i compassió a la nostra vida personal i professional, i defensa la importància de l´amor per posar fi a les lluites entre individus, comunitats i societats. Passant d'allò cultural a allò íntim, hooks explica la relació que hi ha entre l'amor i la pèrdua i desafia la noció predominant que l'amor romàntic és l'amor més important de tots.

A més, hooks denuncia el paradigma cultural que l'amor ideal està impregnat de sexe i desig i proposa un camí nou cap a l'amor més ple, compassiu i lliure de vergonya. 

Cal inscripció a través de l'adreça de correu electrònic cdp@udl.cat tot indicant en l'assumpte: Club de lectura. Tot sobre l'amor.

Llegim bell hooks: Tot sobre l'amor