Projecció del documental: La violència invisible

19è Cicle de Cinema i Drets Humans de la UdL

Informació de l'esdeveniment
Lloc:
Sala de videoconferències del Centre de Cultures / Cappont
Web:
19è Cicle de Cinema i Drets Humans de la UdL
Inici:
 | 

Projecció del documental: La violència invisible (Asociación Paginas Violeta, dirigit per María Gisèle Royo Barrera, 2021, 39 minuts), i posterior xerrada amb Aina Troncoso Reverter (psicòloga especialitzada en violències masclistes), en el marc del 19è Cicle de Cinema i Drets Humans de la UdL.

Dones que han superat situacions de violència psicològica de gènere, participen en una sessió de caràcter experimental per tal de posar de manifest una realitat poc coneguda. Paral·lelament, especialistes analitzen com la violència psicològica és una part oculta de l'immens iceberg de la violència de gènere, tot proposant alternatives per a la seva eradicació. La vídeo instal·lació d'una cúpula simbòlica mostra els pilars que la societat i les diferents institucions, públiques i privades, poden oferir com a sortida a aquesta situació.

El documental el protagonitzen dones que han superat situacions de violència psicològica de gènere, participen en una sessió de caràcter experimental per tal de posar de manifest una realitat poc coneguda. Paraŀlelament, especialistes analitzen com la violència psicològica és una part oculta de l’immens iceberg de la violència de gènere, tot proposant alternatives per a la seva eradicació. La vídeo instal·lació d’una cúpula simbòlica mostra els pilars que la societat i les diferents institucions, públiques i privades, poden oferir com a sortida a aquesta situació. La psicòloga especialitzada en violències masclistes, Aina Troncoso Reverter, serà l'encarregada de concloure la sessió amb una intervenció que donarà pas al col·loqui posterior.

 

ENTRADA LLIURE

Una nova edició del Cicle de Cinema i Drets Humans de la UdL ens convida a reflexionar sobre temes com el racisme, l'activisme polític o la violència psicològica masclista de la mà de documentals.

El programa s'articularà al voltant de 3 sessions durant el mes de novembre (8, 15 i 22 de novembre de 18.00 a 20.00 hores a la sala de videoconferències de l’Edifici del Centre de Cultures i Cooperació Transfronterera). 

L'activitat està inclosa dins l'oferta de matèria transversal de la Universitat de Lleida i està reconeguda amb 2 ECTS. La matrícula es pot formalitzar fins al 8 de novembre a la Unitat de Cultura (Planta baixa, Edifici Polivalent), Campus de Cappont. C/ Jaume II, 71 (Tel. 973 70 33 90 i a/e cultura@udl.cat). L'import de la matrícula és de 18,46 €.

 

La violència invisible, dirigit per María Gisèle Royo Barrera