OLIMPÍADES de la UdL 2023-2024

Objectiu

En diversos àmbits del coneixement hi ha tradició de proves específiques, anomenades olimpíades, que tenen com a objectiu principal motivar els joves amb talent a millorar el seu rendiment acadèmic i a despertar l’interès i la creativitat en una determinada disciplina.

La Universitat de Lleida dona suport a diferents olimpíades orientades a secundària i en facilita l’organització a partir de la seua relació amb les diferents entitats organitzadores. Aquesta acció s’inclou dins de les Activitats de Transició de Secundària de la Universitat de Lleida.

Bases reguladores

La regulació de cada olimpíada, tant de l’accés com de la forma en què es du a terme, està determinada per l’entitat encarregada d’organitzar-la.

La Universtitat de Lleida té el Reglament de les olimpíades de secundària en relació amb la seua afectació a la Universitat de Lleida i dels requisits en l’atorgament de premis per part de la UdL.

Les diferents olimpíades estan coordinades per un professor o professora de la Universitat de Lleida que s’encarrega d’assegurar el compliment de la normativa que les regula.

Premis

La Universitat de Lleida, amb el suport del Consell Social, atorga el premi d’una matrícula gratuïta a qualsevol grau de la Universitat de Lleida als alumnes que han participat en alguna de les proves que es fan i/o s’organitzen a la Universitat i que compleixen els requisits següents:

a. Tenir la millor nota/puntuació en la fase desenvolupada a la Universitat de Lleida.

b. La nota/puntuació obtinguda en la fase desenvolupada a la Universitat de Lleida ha de donar accés a una fase de caràcter superior de la mateixa olimpíada/prova.

c. Encara que la nota/puntuació no doni accés a una fase de caràcter superior, però pugui ser valorada com a mereixedora del premi, la persona que coordina la prova podrà valorar positivament l’atorgament del premi.

Tanmateix, el Vicerectorat d’Estudiants i Ocupabilitat pot considerar fer mereixedors d’un reconeixement els alumnes participants que hagin destacat en el seu resultat.

Galeria d'imatges

Olimpíades 2021-2022

Olimpíades a les quals la UdL dona suport

Olimpíada de BIOLOGIA

Olimpíada de Biologia de Catalunya, organitzada per la Societat Catalana de Biologia
Coordinador:  Joan Fibla

Proves i lloc de les proves:

I- Dissabte 3 de Febrer de 2024: Realització de la prova teòrica i selecció dels 20 millors qualificats. Lleida, l’Edifici Polivalent, Universitat de Lleida, Campus de Cappont, C. Jaume II, 71 E-25001 Lleida.

II- Dimecres 7 de Febrer de 2024: Realització de les proves pràctiques a la FACULTAT DE BIOCIÈNCIES de la UAB (només els alumnes classificats).

III- Divendres 23 de Febrer de 2024: Lliurament de premis als/a les guanyadors/es a l’Institut d'Estudis Catalanas (Barcelona).

Programa

 

Olímpiada de Matemàtica

Olímpiada de Matemàtica organitzada per la Societat Catalana de Matemàtiques.
Coordinador: Departament de Matemàtica. Escola Politécnica Superior.

Proves: divendres 15 de desembre, a la tarda, i el dissabte 16 de desembre, al matí

Lloc de les proves: aula 2.11 Edifici Polivalent 1

Més informació

Olimpíada d´ENGINYERIA EN EDIFICACIÓ

Olimpíada d'Enginyeria en l'edificació: construint amb enginy, organitzada per les tres Escoles de les Universitats catalanes que imparteixen estudis d'Arquitectura Tècnica i Edificació (UdG, UdL, UPC)
Coordinador:  Julià Coma

Informació:

FASE 1 - Inscripcions del 10 al 31 de gener 2024 (finalitzada)

FASE 2 - Realització del Projecte. Del 1 de febrer al 12 d’abril

FASE 3 - Semifinals - Comunitat Catalana. Del 6 al 10 de maig
 
FASE 4 - Fase final - Nivell Nacional Els treballs dels equips guanyadors es faran arribar per correu el dia 13 de maig, per part de les escoles organitzadores a nivell regional, a la CODATIE. Els tribunals nacionals constituïts per organismes, entitats i/o professionals de la construcció donaran a conèixer el resultat dels equips guanyadors a la CODATIE. El resultat es donarà a conèixer el dia 7 de juny per videoconferència.

Més informació

Olimpíada de GEOGRAFIA

Olimpíada de Geografia, organitzada pel Departament de Geografia i Sociologia de la UdL i el Col·legi de Geògrafs.

L’Olimpíada de Geografia consta de dues fases. La primera ‒la fase local‒ es realitzarà al Rectorat de la UdL el 10 d’abril de 2024. La segona fase ‒estatal‒ enguany se celebrarà a Sevilla. Cada prova local selecciona 3 representants que participaran a la fase final.


Coordinador:  jesus.burgue@udl.cat

Prova: 10 d'abril de 2024

Lloc de la prova: edifici del Rectorat de la UdL , Sala d'Actes i Aules 3.48, 3.49 i 1.21 . De 9 a 14 h.

 

Olimpíada de GEOLOGIA

Olimpíada de Geologia de Catalunya, organitzada per l’Associació Espanyola per a l’Ensenyament de les Ciències de la Terra
Coordinador:  Josep M. Màsich

Prova: 23 de febrer de 2024 

Lloc de la prova: Campus de l'ETSEAFIV

Olimpíada de LENGUA ESPANOLA Y LITERATURA

Olimpíada de Llengua Espanyola i Literatura de Catalunya (OLEC)
Coordinador:  Carlos Rizos

Termini : fins al 31 de gener de 2024 (finalitzat)

Lloc de la prova:  Campus de Cappont, Edifici Polivalent 1 , (aula 3.01)

Dia de la prova: Dissabte 16 de març de 2024

Olimpíada de QUÍMICA

Olimpíada de Química de Catalunya, organitzada pel Col·legi Oficial de Químics de Catalunya i l’Associació de Químics de Catalunya
Coordinadora:  Raquel Ibarz

Inscripció:

Per formalitzar la inscripció a la Olimpíada de Química de Catalunya cal descarregar i emplenar electrònicament el formulari d’inscripció que trobareu a la nostra pàgina web i enviar-lo com a document word a la direcció de correu electrònic de l’Olimpíada de Química de Catalunya, olimpiacat@gmail.com, abans del 27 de febrer de 2024. 
 

*) El temari que els alumnes han de preparar inclou els dos cursos de Batxillerat, el primer complet i el segon fins a l’apartat 2.4 inclòs. A més, l’examen inclourà qüestions teòriques sobre pràctiques de laboratori. Mes informació: Document PAU-24


Prova: 5 de març, a les 16 h

Lloc de la prova: Campus Lleida:  ETSEAFIV, Aula 0.05 Sala d'Actes de l'edifici principal d'ETSEAFIV, Av. Rovira Roure, 191, Lleida
Campus Igualada-UdL: Aula 8, Av. Pla de la Massa, 8, Igualada