Acte de reconeixement a Joan Viñas Salas per la seua trajectòria acadèmica i de servei a la UdL

Joan Viñas rep amb humilitat i emoció l'homenatge de la Universitat de Lleida

Carregant el reproductor...

El qui fou rector de la Universitat de Lleida del 2003 al 2011, Joan Viñas Salas, va rebre el reconeixement d'aquesta institució, que li ha dedicat el seu nom a l'Aula Magna de la Ciències de la Salut, on ha estat professor, cap de departament i degà.

Al final de l’acte, l’esperava una sorpresa: els castellers de Lleida, que li van dedicar una actuació al vestíbul de la Facultat de Medicina, i ell, altra volta, va fer pinya com un més.

Joan Viñas va nàixer a Mataró. Ha estat degà de Medicina de la UdL del 1995 al 2001 i director del departament de Cirurgia de la mateixa Facultat del 2013 al febrer de 2019. Els seus treballs de recerca experimental i bàsica incideixen especialment en la carcinogènesi del colon i la bioètica. En l'àmbit clínic, ha estat el cap de secció de Cirurgia General de l'Hospital Universitari Arnau de Vilanova de Lleida, on també havia exercit de cap de l'àrea d'Urgències i del departament de Qualitat.

En l'àmbit cívic, el catedràtic ha estat president de la Reial Acadèmia de Medicina de Catalunya i és membre numerari del Institut d'Estudis Catalans (IEC) des de 2010. Va presidir l'associació Antisida Lleida entre els anys 1989 i 2003. Recentment, ha publicat Com viure amb la malaltia. Des de l'experiència d'un metge malalt cristià (Publicacions de l'Abadia de Montserrat, 2018).

El Govern de la Generalitat de Catalunya va concedir-li la Creu de Sant Jordi al 2018 "per la seua reconeguda trajectòria professional en l'àmbit de la salut i la contribució al sistema d'educació superior i a la recerca". La resolució també destacava que "el seu compromís sostingut en la gestió del sistema públic de salut de Catalunya li ha valgut el reconeixement del sector"

GALERIA FOTOGRÀFICA

Més informació (Premsa UdL)